Neúspěšná maturita

• (neregistrovaný)

2. 10. 2012 9:37

Dobrý den, syn neúspěšně absolvoval maturitu v zářijovém termínu (v 1. květnovém termínu nebyl připuštěn).Je stále studentem školy nebo má povinnost hlásit se na pracovním úřadě?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2012 9:40

jasná (neregistrovaný)

Re: Neúspěšná maturita
      Statut studenta měl do 31.8., pokud nebyl v září na ÚP, pak si musí za září na své zdrav. pojišťovně zaplatit 1 080,-Kč. Teď v říjnu musí si najít práci nebo se zaevidovat na ÚP, aby měl na ZP zaplacený říjen.

• 2. 10. 2012 9:44

Líba (neregistrovaný)

Jestli opakuje poslední ročník, tak je studentem, pokud ne, tak byl studentem jen do srpna.

Povinnost hlásit se na ÚP nemá, ale musel by si sám platit ZP, nebude-li mít zaměstnavatele. Zajděte na ZP a nějak vyřešte září.

• 2. 10. 2012 11:57

Kara (neregistrovaný)

Paní Líbo, nedávno tady byla debata, jestli i v případě povolené maturity na září je potřeba vyhodnocovat, zda student o prázdninách pracoval v pojištěném pracovní vztahu nebo zda je studentem do 31.8. bez podmínek. Jak se na to díváte?

• 2. 10. 2012 13:34

Líba (neregistrovaný)

Četla jsem tu debatu, ale bohužel k tomu nemám žádné pádné argumenty. Řešila jsem to v roce 2009. Okopírovala jsem si pár článků a uložila odkazy. Některé z nich jsou už nefunkční, např. právě odkaz na stránky VZP. Jiné sice fungují, ale jsou to diskuze podobné této, kde různí lidé píší, že jim to bylo potvrzeno na FÚ. Takže nic, čím bych mohla své názory fundovaně podložit.
      Např. tento docela přehledný článek:
      http://www.podnikatel.cz/clanky/danove-zvyhodneni-u-absolventu-skol/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).