Re: Software
Děkuji, napsal jsem to špatně jedná se o nehmotný majetek, takže je dobře, když to časově rozliším, nebo musím dát celé do nákladů na 518
Re: Software
Dobrý den, vidím, že tady je odpověď na nehmotný majetek. Mám dotaz zda jste se někdy řešili fakturu služba na úpravu intranetu.
Jedná se vlastně o zhodnocení. V letošním roce nám dělala fyzická osoba úpravy na intranetu na 4x. a fakturace je již 140 tis. a bude ještě další faktura.. zatím jsem dala faktury na službu.
Ale nejedná se náhodou o zhodnocení softwaru? Nikde ale nemám zaúčtován v nehmotném majetku - intranet.. zřejmě pořízení bylo do 60 tisicí.
jak byste te´d postupovali? nechat v nákladech, nebo vytvořit v modulu nehmotný majetek kartu a začít odepisovat..
Ještě dodám, že faktury nabíhaly takto cca:
březen 24 tis.
září 65 tis
říjen 51 tis.
kdy vlastně zařadit a začít odepisovat? a vytváře technické zhodnocení
děkuji moooc
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 10. 2012 19:27
Dobrý den,
mám dotaz ohledně drobného majetku. Firma koupila nový software ve výši 12.000,--Kč. Software byl zaúčtován 6.000,-- Kč na účet 501 a 6.000,- Kč časově rozlišen na účtě 381, je toto účtování správné? Dle účetní směrnice má firma stanoveno, že pořízení drobného hmotného majetku do 5.000,--Kč se bude účtovat přímo do nákladů a nad 5.000,-- Kč bude firma časově rozlišovat a zapisovat na karty drobného majetku.