Re: Ještě jednou exekuce-prosím!
Uvidíte, co vám poradí ostatní, ale já osobně bych to nechala být. Za svojí praxi 18 let mzdové účetní se mi nikdy nestalo, že by někdo přišel na kontrolu exekucí. On taky mohl mít ty 2 měsíce natolik nízký příjem, že nebylo z čeho srážet. Osobně se domnívám, že si to nikdo nebude ověřovat.
Moc Vám děkuji p. Jasná, celou noc jsem nespala. Ještě bych Vás chtěla poprosit o kontrolu výpočtu. První exek. příkaz přišel 9.7.2012 a 12.7.2012 nabyl právní moci, takže naštěstí bylo sraženo z ČM ( 13.362,- Kč ) za červenec 2020,- Kč, za srpen z ČM ( 14.092,- Kč ) 2.263,- Kč , za září z ČM ( 12.477,- Kč ) 1.725,- Kč. Teď mám nepřednostní pohledávku, která přišla dřív a přednostní . Pokud bych vycházela , že zaměstnanec má ČM 13.000,- Kč budu na obě zasílat 1.899,- Kč ? Počítám to správně? V exekučním příkaze je výše sražených částek rozdělena na 2 účty oprávněného a soudní poplatek. Jakým způsobem bych měla rozdělit 1.899,- Kč ? Soudní poplatek je 1.130,- Kč.Moc děkuji
Výpočet srážky OK pro 1 vyživovanou osobu, kdyžtak program pro výpočet v Excelu vč. rozdělení srážky mezi nepřed. a před. exekuci:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=885360
S exekucí bych byl na vašem místě ticho, s prodlevou 2 měsíce se exekutor teprve probouzí ze spánku a když mu začnou srážky chodit, je naděje, že zase usne.
To je velice trefné, v našem případě exekutor spal ještě rok poté, kdy jsme dosráželi a třikrát jsem ho na to upozornila a požadovala potvzení právní moci. Letos v červenci přišlo - s datumem platnosti červen 2011! Naštěstí datum odeslání napsali sami aktuální. Navíc jsem už měla s nimi odlouhlasenou konečnou částku včetně penále a už nic dalšího nepožadují. Dotyčný zaměstnanec už u nás stejně dávno nepracuje a nejspíš už nikdy nikde pracovat nebude (bezdomovec).
§ 280 OSŘ
(3) Pořadí pohledávek se řídí dnem, kdy bylo plátci mzdy doručeno nařízení výkonu rozhodnutí. Bylo-li mu doručeno téhož dne nařízení výkonu rozhodnutí pro několik pohledávek, mají tyto pohledávky stejné pořadí; nestačí-li částka na ně připadající k jejich plnému uspokojení, uspokojí se poměrně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 10. 2012 6:52
Nezadržela jsem zaměstnanci mzdu za 2 měsíce, když přišel exekuční příkaz. Myslela jsem si, že se začnou provádět srážky až nabude rozhodnutí právní moci. Ještě jsem si volala na soud, kde mně řekli, že musím počkat až nám bude rozhodnutí doručeno. Že mám zadržet mzdu, to jsem úplně opomněla.Včera jsem se domluvila se zaměstnancem, že zadrženou mzdu za měsíce, ve kterých ji neměl dostat , bude postupně splácet do pokladny. Myslíte, že to tak můžu udělat?