Re: Dotaz na mzdovou účetní??
pokud si je nevybere v prosinci, bude pokračovat v novém roce na plný úvazek, bude čerpat v novém roce 3,5 dne (za předpokladu, že mu za r.2012 nárok na 3,5 dne vznikne) po 8 hodinách. Proplatit nemůžete, dovolená se proplácí pouze při ukončení PP.
About "sick days" I don´t know nothing. You need someone else.
:-) Oh,thank you! Já jsem to použila v ang.,protože se tomu teď tak běžně říká:) JE to vlastně dohoda,že si může zaměst.vzít 3-5dní volno bez neschopenky, ale nevím,jestli se to má uvádět ve smlouvě nebo je to jen na ústní dohodě se zaměstnavatelem a pak když si toto volno dotyčný vezme,tak se mu proplácí jako placené volno nebo jako pracov.den?
vím, co je "sick", takže jsem vás pochopila, ale myslela jsem, že se ozve někdo, kdo takové dny platí. Podle mého musíte mít jednak toto zakotveno ve vnitřním předpisu, určitě nějak evidovat a za tyto dny by měla náležet náhrada mzdy (placené volno). Určitě ne mzda, ta náleží za práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 10. 2012 14:42
Dobrý den, prosím o zkontrolování:
Zaměstnanec nastoupí 1.11.-31.12.12 na pol.úvazek.....bude mít pak nárok na dovolenou 3,5dne,samozřejmě náhrada za 4h na den?
A pokud by pak pokračoval u nás od 1.1.13 na normální plný úvazek, je možné si tu dovolenou po dohodě nějak převést nebo mu ji raději proplatíme?
A ještě dotaz....vedení chce dát 5 dní sick days....jak to děláte u vás? Prostě si jen jen označím,ale uvedu ty dny jako pracovní, aby byli normálně proplacené nebo to přímo je uvedené v prac.smlouvě?