Re: Dobropis na změnu měny
Omlouvám se, špatně jsem pochopila, myslela jsem, že jste pouze přepočítali Kč na EUR. Měli byste podat dodatečné přiznání za 5/2012, protož jste odvedli DPH z nižší částky. Ale FÚ Vám vyměří úrok z prodlení. Nebo to zahrnout do října a čekat, jestli na to přijde kontrola.
Ještě bych se k tomuto tématu jednou vrátila. Řešila jsem to ještě se známou a shodli jsme se na tom, že tento případ spadá pod §42 ZDPH - změna základu daně - na které se dodatečné daňové přiznání nevztahuje.
Chtěla bych se zeptat, jestli to vidíte taky tak.
Děkuji
Ale psala jste, že jste původní fakturu vystornovali. Podle kterého písmene §42 odst. 1 ZDPH byste postupovala - k zrušení nebo vrácení plnění nedošlo a ani nesnižujete základ daně, ale původní fakturu stornujete? Podle mě došlo k chybě a v 5/2012 jste odvedli nižší daň.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 11. 2012 10:19
Dobrý den,
chtěla bych se pouze zeptat. Ještě jsem se s tím nesetkala. Byl vystaven firmě s.r.o. dobropis na změnu měny. Původní faktura v Kč byla vystavena v 5/2012, dobropis + vystavení správné faktury v € 10/2012.
Nejsem si jistá, jestli by tady nemělo proběhnout dodatečné přiznání k 5/2012?
Setkal jste se s tím někdo?
Děkuji za radu.