Uměl. služby zahraničí

• (neregistrovaný)

25. 11. 2012 17:16

Dobrý den, prosím o radu. O.p.s. neziskovka uskutečnila služby (osvobozené od DPH - umělecké) v zahraničí, ale objednatelem služeb byl český odběratel.
    Takové služby pokud jsou v ČR uvádím na ř. 50 daňového přiznání jako osvobozené. Protože o.p.s. je registrována k DPH, které ale podléhá pouze hospodářská činnost.
    Prosím je to tak OK? vykázáno v DP...nemělo být souhrnné hlášeni? ale jedná se o osvobozenou službu, takže myslím, že ne.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2012 19:28

Jana N. (neregistrovaný)

Re: uměl. služby zahraničí
      domnívám se, že do ř. 50 patří dodání služeb z § 51 - tam ale žádné umělecké čiinosti podle mně nejsou, takže bych je zdanila
      pokud poskytuje plátce plátci do EU, pak bych dlala na ř. 21 a podala souhrnné hlášení s kodem 3

• 26. 11. 2012 15:56

Monika L. (neregistrovaný)

Ano je to dle § 51 - ve kterém je dle odst. 1 písm k) odkaz na § 61 - poskytnutí kulturních služeb. Dle pokynů k DP k DPH pod ř. 50 je, že se tento řádek vztahuje také na plnění osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně s místem plnění mimo tuzemsko. Z toho jsem pochopila, že to tak je v pořádku, ale chtěla jsem se zeptat.

• 27. 11. 2012 12:18

Jana N. (neregistrovaný)

pokud vaše činnost opravdu spadá pod § 61- poskytujete přesně tento druh služeb pro uvedené instituce, pak ř. 50, event. i 51 bez nároku, žádné hlášení

• 27. 11. 2012 17:40

Monika L. (neregistrovaný)

Děkuji za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).