Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 11. 2012 11:32
Dobrý den, prosím Vás, zda mám správně: Zam-nec má stanovenou prac.dobu PO-PÁ, 8hod./den-tj.40hod.týdně, v sobotu 17.11. byl v práci, kdy odpracoval 4 hodiny. Tzn., že má nárok na 100% příplatek za svátek, 25% za přesčas a 10% za sobotu, chtěla jsem se zeptat, zda se tyto příplatky počítají z jeho průměru na náhrady?
Firma by byla ráda, aby si ale vybral o vánocích náhradní volno. Můžete mi, prosím, poradit jak prakticky postupovat?
V evidenci odprac. doby za listopad bude uvedený výkon práce v sobotu 17.11: od – do 4 hodiny a za prosinec bude např. 27.12. 4 hod. náhr.V a 4 hod. neplacené volno (už nemá dovolenou a zam-nec si podá žádost o Nepl.V, firma souhlasí). Má se nyní sepsat dohoda mezi zam-cem a zam-vatelem o čerpání náhradního volna místo proplacení příplatků?
A kdy se proplatí náhrada za sobotu 17.11., pokud se Náhr.V bude vybírat v prosinci? Prosím o oporu v zákoně.
Chápu dobře, že pokud bude čerpat náhr. Volno, nepřísluší zam-ci příplatek ani 100% svátek, 25% přesčas ani 10% za sobotu? Můžete mi, prosím, prakticky poradit postup? Vidím, že jsem se do toho zamotala. Děkuji za Váš čas a přeji pěkný den