Re: Oční optika - lékařské služby
Dobrý den Maxxi, děkuji moc za odpověď, tam jsem se dívala, ale zmátl mě pokyn GFŘ 11964/12-3210-011695 ve kterém se píše, že v § 58 již není výslovně uvedeno, že osvobození se neuplatní u plnění uskutečňovaných očními optiky, ale i nadále platí, že tato plnění nejsou plněními osvobozenými od daně podle § 58 zákona o DPH. Co si o tom myslíte? Díky za názor
Já myslela, že to je Váš první kontakt se zdravotnictvím :-)
S optikou nemám žádné zkušenosti. Tak to Vám asi moc neporadím. Zkuste zadat dotaz znovu. Třeba se někdo "chytne".
Mimochodem - prodá brýlí za 1 mil?
Je to můj první kontakt se zdravotnictvím :-) Proto se mi nechtělo věřit, že služby optiků nejsou zdravotnickou službou :-). Podle toho, co jsem četla, souhlasím s Vaším názorem, že jsou zdanitelným plněním a započítávají se do obratu + obrat z prodeje kontaktních čoček a brýlí což už by jí za 12 měsíců mohlo 1 mil. dát. Jaká by podle Vašeho názoru byla sazba za služba a za brýle (čočky)?
Moc díky za názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 11. 2012 18:31
Dobrý den, oční lékařka si na své zdravotnické služby založila od nového roku s.r.o. a ptala se mě jestli bude ze svých zdravotnických služeb (vyšetření pacientů, léčba) a z prodeje kontaktních čoček a brýlí odvádět DPH. Poradíte mi jak v takových případech postupovat? Co se započítává do obratu pokud by se stala plátcem? Jaká sazba daně se použije? Děkuji za odpověď