Re: Dovolená - odpracovaný den
Podle mne letos vyčerpala 25 dnů dovolené a odpracovala k tomu 37 dnů, to je víc jak 60 dnů (doba čerpání dovolené se počítá jako odpracovaná) a má nárok na poměrnou část celoročního nároku do 30.11.2012, krácenou o dobu nemoci, pokud nemoc byla delší než 100 dnů. Kolik přečerpala zjistíte po výpočtu.
- jenomže srazit není z čeho (nemoc) a z paní peníze asi nedostaneme :-( a ještě budeme muset odvést ZP za přečeprané dny.
Skutečně děkuji za radu, to by mě nenapadlo :-( ZP nic takového za 1. nezakazuje a za 2. ve velké firmě skutečně nemůže mzdová účetní povolovat čerpání dovolené, ale pouzeřešit následky. Nikdo netušil, že paní bude nemocná. Ptala jsem se názory na 2 výklady a ne kdo za to může.
Byla jsem na školení, kde se řešil podobný problém. Tenkrát se sice jednalo o matku po MD, ale podstata byla stejná. Započítávat pro novou dovolenou jako dny odpracované i dny z nové dovolené nebo jenom ze staré. Výsledek zněl, že záleží na zaměstnavateli. Takže vy jako mzdová se tím netrapte, problém předložte nadřízeným a počkejte na jejich výrok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2012 14:12
Prosím o vaše názory:
Roční nárok dovolené máme 25 dní
Pracovnice má od začátku roku vybráno 25 dní dovolené (z toho 10,5 dne loňské), odpracovala 37 dní včetně Sv, následovala nemoc a ukončení pracovního poměru k 30.11.2012.
Výpočet programu:
62 dní pro nárok na dovolenou (37 + 25 dní dovolené) - krácení za dobu nemoci
Další názor:
odpracované dny: 37 + 10,5 loňské dovolené = 47,5 - tj.. nárok na 2/12 - zbytek přečerpané srazit - z čeho, když má nemocenskou?
Pokud máte nějaké výklady prosím o odkaz. Děkuji. Hezký den.