Re: Přeplatek ČSSZ
A Vy máte dle účetnictví přeplatky? Nejlépe by bylo osobně zajít za ZP i sociálku, případně s plnou mocí od jednatele, nebo ředitele, či toho, kdo může za firmu jednat,a přímo tam s pracovnicí dojednat. Vytiskněte si s sebou třeba hlavní knihu účtů, abyste měla konkrétní data předpisů i plateb, jak účtujete Vy.Určitě Vám vyhoví. kikadika
Převzala jsem účetnictví a právě, že mi nesedí účty. A vzhledem k tomu, že klient platil přes trvalý příkaz X let, tak si myslím, že tam budou přeplatky. Bohužel momentálně nemůžu osobně, pouze písemnou formou. To nemluvím o tom, že je dost sprosté od těchto institucí, že když je nedoplatek tak urgují a hned počítají penále, ale jakmile je tam přeplatek tak dělají mrtvého brouka a dokonce mi na ZP po telefonu pani sdělila, že tam přepaltek je, ale že mi ho nemůže sdělit. :( To by byla sranda jim naopak napočítat penále za to, že u sebe mají peníze, které jim nepatří... :) Ale bohužel takto to funguje a nám nezbývá než se přizpůsobit.. :(
Já bych napsala žádost o vrácení přeplatku bez uvedení částky.
Kdy jste měli kontrolu? Bývají každé dva roky a přeplatek při ní vyčíslí.
To je divné, že by OSSZ nevyčíslila přeplatek. I drobný přeplatek nám v minulosti vždy vyčíslili a ještě požadovali odvod následujícího pojistného ponížit o zjištěný přeplatek.
Vezměte údaje z té kontroly, kde nebyl shledán nedoplatek, vezměte následující Přehledy pojistného a úhrady pojistného a k něčemu se dopočtěte. Platba, i kdyby byla prováděna v nesprávné výši, musela někde započnout (= na základě nějakého dokladu) a od toho se odpíchněte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2012 17:59
Dobrý den, mam dotaz ohledně přeplatků na ZP a Sociálce. Firma má jednoho zaměstnance, přebrali jsme účetnictví a nesedí mi účty. Když jsem zažádala o stav účtů, tak mi jen přišlo potvrzení, že firma nemá nedoplatky, ale nic ohledně přeplatků? Máte někdo zkušenost zda se dá obecně zažádat o přeplatek i když není vyčíslený popř. jaký je jiný postup? Budu vděčná za rady.