Přeplatek ČSSZ

• (neregistrovaný)

28. 11. 2012 17:59

Dobrý den, mam dotaz ohledně přeplatků na ZP a Sociálce. Firma má jednoho zaměstnance, přebrali jsme účetnictví a nesedí mi účty. Když jsem zažádala o stav účtů, tak mi jen přišlo potvrzení, že firma nemá nedoplatky, ale nic ohledně přeplatků? Máte někdo zkušenost zda se dá obecně zažádat o přeplatek i když není vyčíslený popř. jaký je jiný postup? Budu vděčná za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 11. 2012 19:57

kikadika (neregistrovaný)

Re: Přeplatek ČSSZ
      A Vy máte dle účetnictví přeplatky? Nejlépe by bylo osobně zajít za ZP i sociálku, případně s plnou mocí od jednatele, nebo ředitele, či toho, kdo může za firmu jednat,a přímo tam s pracovnicí dojednat. Vytiskněte si s sebou třeba hlavní knihu účtů, abyste měla konkrétní data předpisů i plateb, jak účtujete Vy.Určitě Vám vyhoví. kikadika

• 28. 11. 2012 20:25

ppp (neregistrovaný)

Převzala jsem účetnictví a právě, že mi nesedí účty. A vzhledem k tomu, že klient platil přes trvalý příkaz X let, tak si myslím, že tam budou přeplatky. Bohužel momentálně nemůžu osobně, pouze písemnou formou. To nemluvím o tom, že je dost sprosté od těchto institucí, že když je nedoplatek tak urgují a hned počítají penále, ale jakmile je tam přeplatek tak dělají mrtvého brouka a dokonce mi na ZP po telefonu pani sdělila, že tam přepaltek je, ale že mi ho nemůže sdělit. :( To by byla sranda jim naopak napočítat penále za to, že u sebe mají peníze, které jim nepatří... :) Ale bohužel takto to funguje a nám nezbývá než se přizpůsobit.. :(

• 28. 11. 2012 20:32

VV (neregistrovaný)

Já bych napsala žádost o vrácení přeplatku bez uvedení částky.
      Kdy jste měli kontrolu? Bývají každé dva roky a přeplatek při ní vyčíslí.

• 28. 11. 2012 20:55

ppp (neregistrovaný)

Kontrola byla provedena min. rok a co jsem si četla protokol, tak tam bylo sděleno, že vše ok a žádné nedoplatky. O přeplatcích nic, pak ještě další varianta, že v tom min. účetní firma měla totální binec.. :(

• 29. 11. 2012 13:16

markov (neregistrovaný)

To je divné, že by OSSZ nevyčíslila přeplatek. I drobný přeplatek nám v minulosti vždy vyčíslili a ještě požadovali odvod následujícího pojistného ponížit o zjištěný přeplatek.
      Vezměte údaje z té kontroly, kde nebyl shledán nedoplatek, vezměte následující Přehledy pojistného a úhrady pojistného a k něčemu se dopočtěte. Platba, i kdyby byla prováděna v nesprávné výši, musela někde započnout (= na základě nějakého dokladu) a od toho se odpíchněte.

• 29. 11. 2012 6:16

kikadika (neregistrovaný)

Ano, také bych požádala o vyúčtování a vrácení přeplatku bez udání částky, když nemůžete projednat osobně. To by měli reagoval. kikadika

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).