Re: OSVČ + HPP + DPP
První rok jste zálohy platit nemusel. Do daňového přiznání budete mít dvě činnostri - příjmy ze zaměstnání sečtete s výsledkem z podnikání ( vyčíslíte docela jednoduše na zvláštní stránce DP) . Zdaňovat budete dohromady( jeden daňový základ), z toho vypočtete daň a odečtete zálohové daně, pokud byly strženy.
Podle DP pak vyplníte Přehledy pro SP a ZP? kam přijdou jen příjmy z podnikání. U SP je limit pro placení odvodu, takže podívat na str. cssz.cz . Pokud nedosáhznete limit, nebudete platit odvod a tudíž ani zálohy příští rok. Zdr-poj- zaplatíte z podnikání najednou po podání Přehledu. Zálohy na ZP pak měsíčně pro OSVČ vedlejší. Další rok optět vše vyúčtujete. U všeho jsou návody ( postup) tak z toho nemusíte mít obavy. Hlavně sledujte změny a dodržujte termíny a poviiné údaje(změny) na přísl. úřady .
Hodně štěstí :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 12. 2012 13:29
Dobrý den, jsem zaměstnanec (roční HM cca 180.000), od 8/2012 mám ŽL (psycholog) FV ve výši cca 40 000,- + nějaké dohody o provedení práce cca 12 000,-. příští rok budou faktury na vyšší částky.
prosím o radu:
zálohy na ZP + SP letošní rok platit nemusím a rok 2013 ? musím platit když mám HPP, nebo jednou částkou po odevzdání přehledů?
a do daňového přiznání budu dávat pouze příjmy z HPP + faktury vystavené ?
děkuji za odpověd
Karel K.