Re: pracovní úraz
>Dobrý den
>zdanitelných příjmech a tyto příjmy zahrnete do daň.
>přiznání.
>
>>děkuji, takže do daňového přinání dám jen tu
>>kooperativu?
>>
>>ano, jen Kooperativu, ale jen náhradu za ztrátu na
>>výdělku (bolestné apod. - ne)
Podívejte se a napište, kolik činí náhr. za ztr. na výd. po dobu pr. nesch. - máte to na tiskopise, který vím Kooperativa poslala (první řádek výpočtu). Kooperativa vám musí náhradu zdanit, to je v pořádku, teď záleží, zda byla srážková nebo zálohová daň a to poznám podle toho, kolik byla ztráta na výdělku, takže napište a dořešíme to.
>
Re: pracovní úraz
Pokud napíšete takový nadpis, bude smazán. Musíte napsat téma, takže napište opět ,,pracovní úraz,,.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 12. 2012 8:30
Dobrý den, níže uvedené jsem tu s Vámi již konzultovala, ale včera mi přišel dopis od kooperativy, že částka k výplatě je po zdanění. To znamená, že bych žádné daňové přiznání podávat nemusela, prosím podaďte. děkuji
prosím o radu, měla jsem v práci pracovní úraz,byla jsem doma od května to srpna tohoto rouku. Od pojišťovny, kde si sama platím jsem dostala necelých 12 ticís a odškodnění pracovního úrazu jsem dostala necelých 23tis. Vím, že si daňové přiznání musím udělat za rok
2012 sama, ale nevím které částky se do něj zahrnují, obě?
a náhrada od OSSZ za neschopenku do daňového přinání
nepatří, že? děkuji, nejsem účetní.
>>>>>
pokud jste dostala odškodnění PÚ letos, tak byste musela za jistých podmínek daň. př. udělat za r. 2012,těch 23tis. jste dostala najednou nebo po částech a dostala jste je od zam-tele nebo přímo z Kooperativy? Bylo to jen za ztrátu na výdělku nebo i bolestné
pod.?
Žádné vyúčtování z Kooperativy jste neobdržela?
>>>>
dostala jsem to najednou a vyúčtování mám od kooperativy, a je tam
rozepsané bolestné, ztráta na výdělku apod. děkuji za
odpověď.
>>>
Záleží na tom, jak vysoká částka byla odškodnění za
ztrátu na výdělku. Pokud byla do 5 000,-Kč, pak byla srážková daň a daňové přiznání byste nemusela podávat. Pokud byla vyšší než 5 000,-Kč, pak byla zálohová daň a vy si v příštím roce budete muset podat daň. přiznání. Začátkem roku vám příjde od Kooperativy potvrzení o
zdanitelných příjmech a tyto příjmy zahrnete do daň. přiznání.
>děkuji, takže do daňového přinání dám jen tu kooperativu?
>
>ano, jen Kooperativu, ale jen náhradu za ztrátu na výdělku (bolestné apod. - ne)