Re: Co dopisujete na faktury?
U došlých: razítko došlo dne, podpis kdo fakturu schválil a tím pádem souhlasí s proplacením, číslo, které mi vygeneruje počítač - pod tímto číslem ukládám do šanonu. Účetní předpis také neuvádím.
Rozdíl máte, pokud dostáváte fakturu ještě ze zahraničí, tam se uvádí přepočet dph, tzv revers charge. (dopisuji kurz, přepočet dph v kč, přepočet základu na kč)
U vydaných: posílám tak jak vytiskne systém, je tam tedy i jméno kdo vystavil, popř kontakt (to jde udělat určitě u každého SW v nastavení) je dobré to tam uvést pro případné spojení zákazníka na vás. úUčetní předpis také neuvádím. Na fa vydaných, zase rozdíl pokud jsou do zahraničí, uvádí se věta, že fakturujete s 0% v rámci intrakomunitárního plnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 12. 2012 10:30
Ahoj, jsem začátečník. Můžete mi poradit, co dopisujete do přijatých faktur? Co všechno musí obsahovat? Já na přijaté faktury dopisuju jen datum přijetí faktury kvůli DPH, ale nepíšu tam např. kdo fakturu přijal nebo zaúčtoval, ani účetní předpis.
Na vytavených fakturách nemáme jméno pracovníka, který fakturu vystavil, ani účtování.
Co je nutné na faktury uvádět?
Díky za vaše rady.