Re: Přeřazení pracovníka na jinou práci
Myslela jsem si to, ale teď jsem ještě narazila na paragraf § 46 ZP.
Jestliže zaměstnavatel zaměstnance převádí na jinou práci, než odpovídá pracovní smlouvě, a zaměstnanec s takovým opatřením nesouhlasí, může jej zaměstnavatel převést jen po projednání s odborovou organizací. Projednání není třeba, pokud celková doba převedení nepřesáhne 21 pracovních dnů v kalendářním roce.
Tak co?
Prosím, může mi někdo vysvětlit tento paragraf?
A nerozumíte čemu? Nejprve musíte mít důvod povinného nebo možného převedení na jinou práci a pak postupujete podle cit. ustanovení. Vzhledem k tomu, že Vy žádný takový důvod nemáte, bude se jednat o překážku v práci na straně zaměstnavatele, kterou zaplatíte 100 % průměrem náhrady mzdy.
Ok, takže tento paragraf se vztahuje na důvody možného převedení, uvedené v zákoníku práce. Pokud zaměstnanec nebude souhlasit s převedením, ačkoliv ho zaměstnavatel může převést z důvodů vyjmenovaných v zákoníku práce, uplatní se tento paragraf. Už je mi to jasné, díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 12. 2012 8:10
Prosím, poraďte, pokud mezi svátky je pro dělníky nařízená dovolená, ale někteří již dovolenou nemají, můžou požádat o neplacené volno nebo si volno napracují. Co když se ale najde pracovník, který o NPV žádat nechce a nechce si volno ani napracovat? Můžeme ho převést na jinou práci, která nebude v rozsahu pracovní smlouvy, pouze s jeho souhlasem, je to tak?