Re: Dobropis až příští rok, lze?
Nelíbí se mi to, stát by dostal své peníze z DPH o měsíc později, než si je Váš dodavatel nárokuje zpátky. Zboží bylo vráceno v roce 2012 a pokud chcete započítat dobropis s další fakturou, měla byste mít zápočet od dodavatele potvrzený a datum zápočtu je datum pohybu peněz, přesto, že fyzicky nepřijdou, tedy vše v roce 2012.
Re: Dobropis až příští rok, lze?
Do DPH dobropis dát musíte i kdyby jste ho náhodou v ruce neměla.
§ 74 Oprava odpočtu daně
(1) Je-li provedena oprava základu daně a výše daně podle § 42, která má za následek snížení uplatněného odpočtu daně, je plátce, pro něhož se uskutečnilo plnění, povinen provést opravu odpočtu daně. Opravu plátce provede za zdaňovací období, ve kterém se DOZVEDEL o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti ji provést. Opravu odpočtu daně plátce prokazuje opravným daňovým dokladem nebo jiným dokladem souvisejícím s opravou, popřípadě jiným způsobem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 12. 2012 17:27
Jde dát dobropis od dodavatele za zboží vystavený v roce 2012 až do roku 2013? Peníze na účet nepřijdou, ponižuji si platbu o dobropis z další faktury přijaté, kterou bych zaplatila až v roce 2013. (Vedu daňovou evidenci). Pokud bych musela dát ještě v roce 2012, zvýší se mi DPH a to by se mi zrovna teď moc nehodilo :-))). Díky za rady!