Re: Daňový balíček OSVČ
Co se týče daní, požádejte do konce roku sociálku o zastavení starobního důchodu dnem 31.12. a obnovení od 2.1.
Tím pádem sice přijdete o část důchodu za 1 den, ale nebudete poživatelem důchodu k 1.1. a budete moci podle zákona uplatnit daňovou slevu na poplatníka za celý rok 2013.
Re: Daňový balíček OSVČ
Dobrý den, děkuji za odpověď. Jen prosím ještě dotaz jaký mám uvést důvod zastavení důchodu? A nemůže po té dojít k nějakému přepočtu důchodu abych nepřišel o peníze?
Důchodového věku jsem dosáhl v srpnu 2011 takže pobírám řádný starobní důchod.
A jak je to tedy se zálohami, je i tam nějaká změna? Nemusím tedy platit minimální sociální a zdravotní pojištění?
A ještě jeden dotaz, všude se píše pracující důchodce - co tento termín znamená?? Je to osoba zaměstnaná nebo OSVČ, nebo obojí?????
Děkuji za odpověď
děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 12. 2012 22:11
Dobrý den, jsem starobní důchodce a pobírám důchod ale ještě podnikám. Jak se mne dotkne schválený daňový balíček? Nebudu si moci uplatnit odpočty na daně a co sociální a zdravotní. Budu muset začít platit minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění?
Děkuji za odpověď