Re: Daňový balíček OSVČ
Co se týče daní, požádejte do konce roku sociálku o zastavení starobního důchodu dnem 31.12. a obnovení od 2.1.
Tím pádem sice přijdete o část důchodu za 1 den, ale nebudete poživatelem důchodu k 1.1. a budete moci podle zákona uplatnit daňovou slevu na poplatníka za celý rok 2013.
Re: Daňový balíček OSVČ
Dobrý den, děkuji za odpověď. Jen prosím ještě dotaz jaký mám uvést důvod zastavení důchodu? A nemůže po té dojít k nějakému přepočtu důchodu abych nepřišel o peníze?
Důchodového věku jsem dosáhl v srpnu 2011 takže pobírám řádný starobní důchod.
A jak je to tedy se zálohami, je i tam nějaká změna? Nemusím tedy platit minimální sociální a zdravotní pojištění?
A ještě jeden dotaz, všude se píše pracující důchodce - co tento termín znamená?? Je to osoba zaměstnaná nebo OSVČ, nebo obojí?????
Děkuji za odpověď
děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
25. 12. 2012 22:11
Dobrý den, jsem starobní důchodce a pobírám důchod ale ještě podnikám. Jak se mne dotkne schválený daňový balíček? Nebudu si moci uplatnit odpočty na daně a co sociální a zdravotní. Budu muset začít platit minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění?
Děkuji za odpověď