Re: Pozastavená SV - řešit něco na FÚ?
Na ZP po mě chtěli potvrzení o nahlášení přerušení z živnostenského úřadu. Když jsem se jim snažila vysvětlit, že žádné potvrzení nemám a ani nebudu mít (ani to není povinnost přerušení živnosti tam nahlašovat), tak chtěli potvrzení o době trvání účasti na důchodovém pojištění a o vyměřovacím základu pro pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti, které vystavuje OSSZ. Takže doporučuji nejdřív nahlásit na OSSZ a vyzvednout si tam rovnou "Potvrzení".
FÚ bych řešila, až jestli SVČ v průběhu roku neobnoví.
Mám dotaz také k pozastavení, pokud pozastavím na živnostenském úřadě, nahlásí živnostenský úřad FÚ na daň z příjmu i na daň silniční??
Změnový list mi nepomůže. Problém tkví v tom, že na ŽÚ není přihlášen. Jeho SVČ není živnost. Na OSSZ i ZP se přihlásil a na FÚ podává každoročně daňové přiznání. Protože teď je nemocný a není schopný svou situaci sám řešit, pátrám, co udělat v případě FÚ. Na ZP a OSSZ přeruší SVČ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 12. 2012 17:41
Syn chce od 1.1.2013 pozastavit SVČ (živí se jako výtvarník, bez ŽL), protože je nemocný a zřejmě ještě pár měsíců bude. Na ZP nahlásit do 8.1.2013, na OSSZ taky tak (stačí do začátku února), ale nevím, co s FÚ, poradíte?