Re: Exekuce
Dobrý den,
každopádně je dobré písmně reagovat na exekuci, i později, kde popíšete důvody a situaci, kterou jste zde popsala. Napíšete, že nemáte žádné příjmy, ale že se pokusíte měsíčně alespoň minimální splátku posílat. Určitě posílejte alespoň něco, aby exekutor věděl, že máte zájem a vy jste měla komunikaci i "splácení" podložené.
Hodně štěstí!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 1. 2013 0:16
Dobrý den,
chtěla jsem pomoct přítelovo mamce a vzala jsem si půjčku. Když jsme po pár měsících začali spolu bydlet, řekla nám, že jelikož má přítel starou půjčku, tak jí bude platit ona a my zaplatíme tu její. Moc se mi to nelíbilo a žádnou smlouvu jsme mezi sebou nepodepsali. Všechno bylo v pořádku, ale pak jsem přišla o práci a v tu dobu i otěhotněla. Jelikož jsme z jednoho platu nemohli utáhnout nájem a půjčku, přestěhovali jsme se a já dočasně našla práci, než jsem byla kvůli těhotenství propuštěna ještě v 3 měsíční lhůtě. Mezitím jsme nemohli platit půjčku a banka posílala dopisy na starou adresu, takže jsem se o exekuci dozvěděla až teď. Splácení není možné a částku mám dát celou okamžitě. Problém je, že momentálně nemám žádný příjem, tudíž mi nikdo půjčku nedá a přítel si taky vzít půjčku nemůže, protože je v novém městě ve zkušební lhůtě. Práci už kvůli vysokému stupni těhotenství taky nedostanu. Trvalé bydliště mám u rodičů, ale chci to změnit na magistrát. Nechci, aby k nim přišel exekutor. Může mi někdo poradit?