Re: jediný můj příjem z DPČ
Máte ve smlouvě napsáno, jak budete z dohody odměňována a kolik hodin, nebo dní odpracujete? Vedete si nějakou docházku? Jinak z DPČ se odvádí zdravotní i sociální pojištění, takže firma za vás musí platit odvody. ZP a SP se neplatí jen pokud by byla dohoda psána jako ZMR - zaměstnání malého rozsahu, ale to by jste si nesměla vydělat více než 2500 Kč. A dohoda by byla psaná aby bylo jasné, že se jedná o ZMR. Jinak, pokud jste nedostala zaplacenou odměnu za práci a opravdu jste pracovala stejně jako v minulých měsících, je to špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 1. 2013 21:00
Dobrý večer, jen tak trochu ve skrácené verzi..Jsem zaměstnaná na dobu neurčitou na DPČ...můj příjem čistý měsíční byl zhruba kolem 5 tis.korun..min měsíc mě byla udělená výplata už 4,5 tis korun a dnes mě bylo zděleno, že mi za prosinec 2012 příjde výplata 1600 korun,je to možné? Přitom práce bylo dost,jako v jiných měsících. a ještě mi bylo řečeno, že nezaplatí zaměstnavatel ani zdr a soc,pojištění....můžou mi takhle aniž by mi písemně oznámili, že mi příjem můj jediný takhle rapidně klesne..nemusím Vám říkat, že vlastně nebudu mít za co žít v tom daném měsíci..nebot tohle bylo bohužel mé jedinné zaměstnání...Kdyby mě upozornili, určitě bych se nějak snažila situaci řešit,intenzivní hledání jiného místa,nebo uřad práce bohužel. Dnes jsem tenhle problém chtěla řešit s právním oddělením na UP,ale jsou k dispozici jen ve středy..Prosím o jakoukoliv odpověd,popřípadě Vám budu vděčná za nějakou pomoc jak mám tuhle svoji situaci řešit.Děkuji moc, jsem z toho vcelku zaskočená a zoufalá.