Re: Zaměstnanec zemřel
zavolejte na místně příslušnou sociálku zaměstnavateli i zdravotní pojišťovná a domluvte se, za mne přímo se spravující úřednicí, žádné infolinky... a řešila jsem oproti zákonu o daních i DPH i daně z příjmů i sociální i zdravotní - mimochodem - dědické řízení se táhlo 4 roky... většinou se dohodnete s úředníky, také jsou to lidé,
takže nějaké kódy o... a jiné, požádejte někoho z pozůstalých, aby vám poskytl nebo oskenoval úmrtní list a pak prostě s pravdou ven, co se stalo.
Ze mne tento přístup naprosto funguje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 1. 2013 21:48
Mám dotaz. Zaměstnanec byl od 22.11.2012 v dočas. prac. neschopnosti, od 13.12.2012 měl nárok na nemocenskou od ČSSZ. Zaměstnavateli předal neschopenku, ale nebyla od něj podepsaná, takže jsem mu ji vrátila, aby ji podepsal, aby ji bylo možno podat na sociálku. Byl nepohyblivý a vzkázal, že vyšle někoho z rodiny. Nyní mi oznámili, že 2.1.2013 zemřel. Co teď s nepodepsanou neschopenkou? A ještě mám další dotaz? Mám ho do 8 dnů odhlásit z VZP a ČSSZ. Odhlásí se kódy "O" a "2" jako ukončení zaměstnání (nejsou na to žádné zvláštní kódy?) a k datu 2.1. nebo 1.1.2013? Velice děkuji za odpověď.