Re: Elektronický podpis
pane Vladik, moc děkuji a ještě prosím dál: přes net jsem si vytiskla
Smlouvu o poskytování certif.služeb o sedmi bodech+ Přlohu a s tou vyplněnou smlouvou půjdu na poštu a tam mi řeknoi další postup?
Stačí mi jedna smlouva, když budu odesílat doklady za 3 podnikatele?
moc děkuji
musíte si vygenerovat certifikát na flešku, nebo vám mejlem pošlou kod a s tím a se smlouvami jít na poštu, myslím si že postup je
na stránkách
Já jsem zaměstnanec, je mi jasné, že pokud budu chtít posílat na sociálku i na FÚ elektronicky (+ nahlížení do daň.inf.schránky), musí mít zaměstnavatel smlouvu a já jsem pověřená osoba.
Mám certifikát QCA zřízený na poště.
Ale když budu u jiné firmy chtít posílat elektronicky jen na sociálku, musí mít ta firma smlouvu s Poštou nebo bude stačit jen nahlásit na sociálku?
Díky za vysvětlení.
Když jsem zřizovala podpis (také na poště), tak se mě ptali, jestli chci na rodné číslo nebo na IČO. Mám na rodné číslo. A do Oznámení o pověření pro zastupující osobu se uvádí identifikace el. podpisu - podle rodného čísla.
Jestli to máte stejně - myslím, že je jedno, jestli jste zam-nec nebo OSVČ.
Certifikát jsem si zřídila, když jsem byla u minulého zaměstnavatele,
tedy jako zaměstnanec.
Takže když budu chtít u firmy používat jen pro sociálku, stačí jen zajít na sociálku? Firma nemusí mít smlouvu s Poštou?
Promiňte, moc jsem tomu neporozuměla, co jste napsala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 1. 2013 17:36
Jsem úplný začátečník a prosím o informaci, jak se vyřizuje elaktronický podpis a kde. Jedná se mi o novinku při odesílání přehledů na sociálku. Můžu přehled odeslat v PDF ale jak to právě udělat s podpisem.
Moc děkuji