Re: Co když nedostanu Potvrz. o zdanit.p
Pokud máte příjem jen ze závislé činnosti, tak nemáte povinnost podávat DP - to mají OSVČ!
>>Nemá někdo zkušenosti, co se bude dít, když mám
>>povinnost podat daňové přiznání z příjmu fyzických
>>osob
>>(pouze závislá činnost), ale od jednoho
>>zaměstnavatele
>>nezískám Potvrzení o zdanitelných příjmech? Zároveň
>>nemá
>>ani dodělané mzdy (čili nemám za posledních pár
>>měsíců
>>ani výplatní pásky - ty vůbec neexistují).
>>
>>Docela mě totiž vyděsila informace od paní na
>>Finančním úřadě, že je nezajímá důvod, proč jsem
>>Potvrzení
>>nezískala, ale jen to, že nepodám přiznání, a tutíž
>>můžu
>>klidně dostat pokutu. To přeci nemyslí vážně?
>>Nesetkal
>>se tu někdo osobně s něčím takovým?
>>
>>(Vím, že můžu zaměstnavatele všelijak urgovat, udávat
>>atd., ale zároveň vím, že to nikam nepovede - majitel
>>cizinec, firma zavřená, on prostě účetní nenajme...)
>
>Pokud máte příjem jen ze závislé činnosti, tak nemáte
>povinnost podávat DP - to mají např. OSVČ
Tazatel/ka píše že má povinnost podat DP. Není pravda, že pokud je pouze záv. činnost není povinné podat DP. Pokud měl např. více zaměstnavatelů současně a u všech bala sražena zálohová daň, pak je povinnost podat DP i když jde pouze o závislou činnost.
Dělat mrtvého brouka se mi moc nechce... Výplatních pásek mám asi polovinu, co bych měla mít. Potom už nebyla účetní...
Paní na FÚ říkala, ať jim hlavně pošlu dopis, kde je vyzývám k vystavení Potvrzení, ten jsem odeslala (koupila jsem si ten se zeleným pruhem, co jim potom vhodí do schránky, takže nemůžou tvrdit, že ho nedostali). Na druhou stranu vlastně ani nevím, jestli na své adrese ještě vůbec mají schránku, no uvidím, co se mi od pošty vrátí.
Koukám, že zkušenost nemá nikdo, škoda. :) S paní na FÚ už to řeším, mám se stavit znova začátkem února, když Potvrzení pořád nebudu mít, že bychom to potom nějak začaly řešit. Tak uvidím.
Já mám zkušenost s fú - chtěli předložit aspoň něco, že jsem zaměstnavatele urgovala a nakonec jsem nafotila výplatní pásky a doložila k přiznání, protože tam údaje potřebné jsou. pak taky byla situace, že jsem na cca 3 měsíce neměla ani ty pásky, tak jsem napsala průvodní dopis co a jak, vyčíslila cca kolik jsem měla hrubého a to se připočetlo k příjmům. Za tyto měsíce jsem pouze neuplatnila zálohovou daň, protože tu mi bez potvrzení neuznají, ale předešla jsem aspoň tomu, že jsem něco nepřiznala a na to, abych se pokusila ještě od zaměstnavatele sehnat povrzení a podat si pak dodatečné přiznání, abych mohla uplatnil i tu zálohovou daň, mám ještě 3 roky, tak snad se mi to podaří. Toto jsme zvolili přímo na fú, nebyl problém paní byla vstřícná....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 1. 2013 21:11
Nemá někdo zkušenosti, co se bude dít, když mám povinnost podat daňové přiznání z příjmu fyzických osob (pouze závislá činnost), ale od jednoho zaměstnavatele nezískám Potvrzení o zdanitelných příjmech? Zároveň nemá ani dodělané mzdy (čili nemám za posledních pár měsíců ani výplatní pásky - ty vůbec neexistují).
Docela mě totiž vyděsila informace od paní na Finančním úřadě, že je nezajímá důvod, proč jsem Potvrzení nezískala, ale jen to, že nepodám přiznání, a tutíž můžu klidně dostat pokutu. To přeci nemyslí vážně? Nesetkal se tu někdo osobně s něčím takovým?
(Vím, že můžu zaměstnavatele všelijak urgovat, udávat atd., ale zároveň vím, že to nikam nepovede - majitel cizinec, firma zavřená, on prostě účetní nenajme...)