Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2013 19:29
Dobrý den,
prosím o radu ohledně výplaty majetkových podílů zem. družstva. V roce 2012 majitelé zemědělského družstva sepsali se všemi občany, kteří mají v družstvu majetkové podíly smlouvy, ve kterých se zavazují, že vyplatí 50 % celkového podílu a zbylých 50 % zůstane v družstvu. Našla jsem 2 výklady, ohledně zúčtování rozdílu a nevím, který je správný. První výklad hovoří o tom, že nevyplacenou hodnotu zaúčtuji na účet 413 /odkaz na pokyn D 108/a druhý výklad hovoří o tom, že rozdíl zaúčtuji do výnosů, které nepodléhají dani z příjmu
/§23/odst.4/m ZDP.
A ještě nevím, jak mám postupovat při vyhotovení kalkulací rostl. výroby. Mám rozpočítány všechny náklady na rostl. výrobu na jednotlivé plodiny a nevím, zda mám kalkulační ceny ponížit o přijaté dotace či nikoliv. Názory oslovených auditorů a daňových poradců se liší.
Děkuji za odpověd