Re: "faktura doručena"
...ano vystaveno je v prosinci, to si hlídám, ale já ostatní fakturu, co přišly od 28.12 do 31.12.12. Dávám už do ledna 13 doručeno,
protože jsem 28. a 31. měla dovolenou a tak jsem je nemohla vyzvednout ze schránky a tuto jedinou budu mít, že si přišla 31.12.12, tak se mi to zdá takové ošemetné...
Nedělejte si problémy tam, kde nejsou. Měla jsem dovolenou od 23. 12., faktury jsem naváděla až po Novém roce, ale přece firma nepřijde o odpočet za prosinec, když faktury tady ležely na stole, jenom proto, že tu nebyla účetní. Normálně navádím v lednu s datem přijetí, které je na razítku od referentů. Poslechněte šéfa, dejte si ji fo staré řady.
Já tu jsem sama, takže jsem rádoby i referent. Teď je to
pro nás nestandartní situace, že fakturu přijal šéf. V minulém
roce mne daňový poradce pak plísnil, že jsem navedla nějaké faktury, když jsem měla ve výkaze práce napsanou dovolenou,
jakže se tam mohly samy navést.Takže teď po roce znovu tatáž
situace a váhám jak to udělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2013 9:52
Prosím o radu,
mám fakturu z r.2012, která údajně byla jednateli doručena osobně (teď nevím jestli domů nebo do práce) a dal mi na ni
razítko doručení 31.12.12. Můžeme si tuto fakturu uznat do DPH
za 12.měsíc? mám ji navést s datem pořízení 31.12.12? on to tak
chce a já váhám, jestli jestli mohu.
31.12. jsem v práci nebyla, přišla jsem 2.ledna 13. Abych pravdu řekla, směrnici na oběh došlých fa nemáme a kdybychom udělali, může se tam vůbec nějak zakomponovat, že pokud fakturu třeba dostane domů, je to jako by ji dostal na pracoviště....
Nevím co dál, co s tím...? Děkuji moc za rady....