Re: Strop VZ pro ZP a SP překročen....co
To je v pořádku. U každého zaměstnavatele se sleduje strop pro odvody samostatně.
Re: Strop VZ pro ZP a SP překročen....co
Takže tím pádem on nemá nárok na žádné vrácení, když sice překrošil limit, ale poté nastoupil u nového zaměstnavatele a tam nepřesáhl a tedy se mu normálně vše odvedlo dle jeho VZ v tom daném měsíci?
Tyjo, tak to jsem to špatně pochopila. Tudíž, nemá žádný nárok na vrácení, protože změnil zaměstnavatele.
A tedy letos už strop pro ZP není a pro SP to platí tedy stejně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2013 15:21
Dobrý den,mám dotaz pro mzdovky.
Zaměstnanec, který u nás nastoupil v listopadu se mi dnes zeptal, co a jak udělat, když v říjnu přesáhl hranici VZ pro ZP a SP. Já jsem to samozřejmě nevěděla a tedy za 11a12/12 jsem mu normálně vše odvedla a tedy i za zaměstnavatele.
Máte někdo s tím zkušenost? Mám nějak požádat za firmu, s doložením potvrzení o příjmech toho zaměstnance, že už za ty dva měsíce neměl mít nic sraženo a tedy aby to vrátili? Nebo jak se to má správně udělat?