Re: nalezený doklad a dph
Ono se to nepoto
ZDPH
§ 104 Nesprávné uvedení daňové povinnosti za jiné zdaňovací období
(2) Pokud plátce uvedl skutečnosti rozhodné pro stanovení daňové povinnosti v daňovém přiznání za jiné zdaňovací období, než do kterého příslušely, a snížil tím v tomto zdaňovacím období daňovou povinnost, správce daně daň za zdaňovací období, ve kterém měla být uplatněna, dodatečně nevyměří, ale uplatní úrok z prodlení podle daňového řádu z částky daně uvedené v daňovém přiznání za nesprávné zdaňovací období za každý den krácení státního rozpočtu. Úrok z prodlení je splatný ve lhůtě 15 dnů ode dne doručení platebního výměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2013 16:56
Nalezl jsem teď při kontrole dokladů příjmový doklad na 10.000 s DPH z března 2012, jsem OSVČ, čtvrtletní plátce DPH, vedu daňovou evidenci. Doklad tedy spadá do 1. čtvrtletí, avšak kvůli tomu, že jsem o něm nevěděl, nebyl zahrnut do přiznání. Je jediný způsob, jak to napravit, udělat dodatečné přiznání za 1. čtvrtletí?