Brigáda...nebo tr.prac.poměr?

• (neregistrovaný)

14. 1. 2013 20:25

Dobrý večer,
    nikdy jsem nebyla na PU...Hledám práci...ted sem našla,že přijímaj na rok,ale brigádně nebo dohoda o práci......co by to pro mě znamenalo?že bych si musela platit já soc. a zdrav.?Je v to nějaká výhoda pro mě?Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2013 20:52

Líba (neregistrovaný)

Re: brigáda...nebo tr.prac.poměr?
      Pojem brigádně zákoník práce nezná. Musíte zjistit, o co přesně se jedná. Buď pracovní poměr (může být i na dobu určitou nebo na kratší pracovní dobu) nebo dohoda o provedení práce nebo dohoda o pracovní činnosti.

Pokud by se jednalo o DPČ do 2500,- nebo DPP do 10000,- měsíčně, musela byste si ZP (1080,-Kč) hradit sama. Při příjmu do 4000,- měsíčně byste mohla být v evidenci ÚP a ZP by za vás platil stát.

Pokud není pojištěný příjem, nemusí se platit SP.

• 14. 1. 2013 21:31

Erika 5 (neregistrovaný)

A když bych teda měla příjem 3800 za měsíc...
      tak by to mělo bejt v poho.Ale to už mi zas nebude UP dávat dávky ne?Děkuji moc

• 15. 1. 2013 7:50

Líba (neregistrovaný)

Ano, vyplácení podpory bude pozastaveno, ale v evidenci ÚP můžete zůstat, takže ZP za vás dál bude platit stát. Jestliže budete mít DPP např. od 10. do 20. dne v měsíci, tak v tom měsíci dostanete jen 2/3 podpory, ale nebudete ji brát jen např. do 30. dubna, ale až do 10. května, protože se vyplácení podpory o dobu přivýdělku posune.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).