Re: brigáda...nebo tr.prac.poměr?
Pojem brigádně zákoník práce nezná. Musíte zjistit, o co přesně se jedná. Buď pracovní poměr (může být i na dobu určitou nebo na kratší pracovní dobu) nebo dohoda o provedení práce nebo dohoda o pracovní činnosti.
Pokud by se jednalo o DPČ do 2500,- nebo DPP do 10000,- měsíčně, musela byste si ZP (1080,-Kč) hradit sama. Při příjmu do 4000,- měsíčně byste mohla být v evidenci ÚP a ZP by za vás platil stát.
Pokud není pojištěný příjem, nemusí se platit SP.
Re: brigáda...nebo tr.prac.poměr?
Ano, vyplácení podpory bude pozastaveno, ale v evidenci ÚP můžete zůstat, takže ZP za vás dál bude platit stát. Jestliže budete mít DPP např. od 10. do 20. dne v měsíci, tak v tom měsíci dostanete jen 2/3 podpory, ale nebudete ji brát jen např. do 30. dubna, ale až do 10. května, protože se vyplácení podpory o dobu přivýdělku posune.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2013 20:25
Dobrý večer,
nikdy jsem nebyla na PU...Hledám práci...ted sem našla,že přijímaj na rok,ale brigádně nebo dohoda o práci......co by to pro mě znamenalo?že bych si musela platit já soc. a zdrav.?Je v to nějaká výhoda pro mě?Děkuji