Re: ÚP a přivýdělek
Měla jsem výdělek při ÚP 1.300 hrubýho a podporu mě celou vzali. Nechápu to.
V minulosti platilo, že mohl být výdělek do 4000,- souběžně s podporou. Od 1.1.2012 se podpora přestane vyplácet po dobu, kdy si uchazeč přivydělává, ale evidenci na ÚP příjem do 4000,- nebrání. Takže vám podporu nevzali, jen vám ji přestali vyplácet po dobu, kdy jste měla přivýdělek. Vyplácení podpory se o tu dobu posune.
To je pravda. Pokud by takovou DPČ nebo DPP úřadu práce vůbec přiznal. Můj původní dotaz se týkal situace, kdy syn pobírá podporu a byl týden zaměstnán na DPP. Vydělal si více než 4000 Kč a já mu radím, aby se na dobu DPP odhlásil z ÚP a po tom týdnu se ihned zase přihlásil. Přinesl domů potvrzení o výdělku při nekolidujícím zam. a myslím, že pokud by se odhlásil, vůbec ho nemusí nechávat vyplnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2013 20:48
Prosím o konzultaci. Pokud je člověk hlášený na ÚP, smí si vydělat pouze 4000 Kč. Pokud bude mít možnost přivydělat si více, může se na dobu, po kterou trvá přivýdělek (DPP), odhlásit z ÚP a pak se znovu přihlásit. Pak by nikoho výše odměny zajímat nemusela (nebyl v tu dobu hlášený na ÚP) a on nadále může mít nárok na podporu. Že uvažuji správně ?