Re: Přenesená daňová povinnost - prosím!
Zálohou fakturu vystavuji, ale dole píšu - není daňový doklad-. DPH tam nerozepisuji - napíšu částku ... ( mimo DPH ) . Jen aby měli nějaký doklad v ruce a případně č. účtu. Ale klidně i při platbě v hotovosti. Nesmíte prostě vystavit daňový doklad k záloze. To je něco jiného než zálohová faktura. A pak celková faktura v režimu jak píšete. A jen na konci odečtená záloha a k platbě.
Moc Vám děkuji, takže na fakturu - daňový doklad napíšu v doplňujícím textu , že to není daňový doklad , napíšu částku mimo DPH, a při vystavení daňového dokladu musím uvést celkovou částku v RPDP a jen v doplňujícím textu odečtu zálohu. Jste moc hodná.
Dobrý den, a já jako příjemce daňového dokladu - "záloha" uvedu v RPDP jen zbývající částku nebo celkovou??
Já jsem to pochopila tak, že vystavený doklad na zálohu není daňovým dokladem, slouží jenom k tomu, aby věděl odběratel kolik má zálohu zaplatit. V soupisu pro evidenci DPH tak nebude vůbec a měl by tam být pak pouze daňový doklad v režimu PDP na celkovou částku. Tak si myslím, že to má být.
Dělám zálohu v režimu PDP poprvé, ale pokud v zálohových fakturách uvedete, že jsou mimo režim DPH a pak vystavíte daňový doklad na celou částku v RPDP, tak by to mělo vypočítat daň správně.Ještě jsem to nezkoušela. Zkuste si do vyhledávače dát zálohová faktura a snad to najdete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 1. 2013 8:56
Dobrý den,
vystavila jsem fakturu na výrobu a montáž nerezových dveří a opravu zábradlí. Jedná se o RPDP. Včera mně bylo sděleno, že to není celková částka, ale jedná se pouze o zálohu. podle mého názoru jsem měla vystavit fakturu v režimu PDP až po předání zhotovení, montáže dveří a opravě zábradlí. Zálohovou fakturu jsem vystavovat neměla. Měla jsem pouze vystavit příjmový doklad o zaplacení . Jak to prosím děláte, pokud máte v tomto režimu zálohu. Děkuji moc.