Re: pracovní úraz administrativa kolem n
Hned jak zaměstnanec po cca roce ukončil nemoc jsme rozvázali pracovní poměr, byl ještě ve zkušební době, protože odpracoval asi měsíc a půl a pak ho to přestalo bavit, tak si to zařídil takto.
Všechny kontroly dopadly v náš prospěch i na nás poslal právníka, že se bude soudit protože jsme mu dali výpověd, to taky dopadlo v náš prospěch, jen ted ten inspektorát tam nevím zda nedostaneme pokutu.
Je to strašně hloupý člověk, není možné se s ním ani bavit, on si povídá své a je mu jedno,že se bavíte každý na jiné téma. Já mu řekla at dodá ty papíry aby dostal ještě další peníze a on na to, že ho okrádáme, že měl dostat ještě peníze, říkám mu že jak pošle papíry budou peníze a on začne vyhrožovat kontrolou. Prostě jako s pardon ale " debilem ".
Dali jsme mu ukončení PP ve zkuš. době, to jsem špatně napsala do příspěvku - omlouvám se.
Do papírů na pracovní úraz napsal vedoucí uklouzl a nic víc. Byla chyba, že to vedoucí podepsal, to je jasné. Nemocný byl necelý rok. My běžně jako firma doplácíme lidem náhradu mzdy a pak si ji žádáme od kooperativy, ale tady tím, že jsme neměli papíry od něj, tak se vevyplácelo a jen se čekalo, že je on dodá.
nechápu, co řešíte - vždyť jste PÚ uznali, takže musíte zaplatit odškodnění (resp. odškodnění zaplatí Koop., ale Vy musíte dodat vše potřebné)
je otázkou, jestli byl nemocný celý rok s tímto úrazem nebo jestli tento úraz nepřešel do jiné nemoci (i to se může stát), ale to musíte spolupracovat s oš. lékařem a měli jste to řešit hned
teď se nedivte, že se cítí poškozený a chce to řešit přes právníky (podklad o uznání PÚ od zam-tele má, když vedoucí PÚ sepsal a podepsal). Vedení si bude muset vše vyříkat s vedoucím, proč PÚ uznal.
Jsem tu psala, že rok urguju o papíry a nikdy je nedodal a dr se s námi taky nebavil, že nemůže nic sdělovat, neschopenka byla jen jedna, když s námi ani dr ani nemocný nekomunikuje, tak jak asi máme něco dovyřešit?
Pracovní úraz se uznal, to nemá ted už cenu řešit, řeším to, že není možné o úrazu získat papíry i když jsme snahu měli a opakovaně u zaměstnance i doktora, ale nikdo se s námi nebaví, tak jak asi máme postupovat. Sama jsem mu říkala, že mu jde o peníze, že mu je zaplatíme, ale že potřebujuju ty papíry, rok mu to říkám jak malému dítěti.
Sama paní z inspetorátu říkala, že je to jasné, že jen zneužil dávky a že s ním není řeč, ale dělá jen svou práci a musí se tím zabývat.
On jen vykřikuje že má poškozené zdraví, tak at mi dá papír do ruky co má poškozeného. Kdyby mu něco bylo, tak by od toho měl papíry.
>"Vedoucí sepsal protokol a uznal pracovní úraz i když nebyli
>svědci. zaměstnanec poslal neschopenku kde nebylo
>uvedeno, že se jedná o pracovní úraz ale klasická nemoc." To je citace z Vašeho dotazu. Musíte se zeptat vedoucího, proč sepsal protokol a tím pádem uznal prac. úraz. V sepsaném protokolu o prac. úr. (tiskopis) jste museli uvést, jak a co se mu stalo. To, jestli je na neschopence uvedeno nebo není uvedeno, že se jedná o PÚ, to není podstatné. Důležité je, že vy jste to jako PÚ zaznamenali a uznali. Nevím, jak dlouho je nemocný, ale tím, že jste PÚ uznali, má nárok na odškodnění, tzn., že jste měli buď platit sami nebo nechat vyplácet přímo Kooperativu - alespoň zálohově na konci roku, aby si mohl provést DP nebo požádat o RZD (takto, když nemá odškodnění a bude mít na něj nárok, přišel zbytečně o část slevy na dani, na kterou měl nárok a mohl ji využít). Pokud se projeví, že vedoucí uznal něco, co neměl a nebo uznal, že opravdu je to PÚ a vy neodškodňujete, tak jste si sami zadělali na velký problém.
On taky nikdo netušil, že se tento člověk takto zachová, nikdy se mi nestalo, že mi někdo odmítl dodat papíry k pracovnímu úrazu. Každý byl nemocný jen nezbytně dlouhou dobu a ne rok. Je asi zřejmé, že je nedodal, protože žádné nemá a někdo mu jen nemoc takto potvrzoval, myslím si, že by měl za toto být popotahovaný hlavně pan doktor.
Re: co na to říkáte ostatní?
>>
>>>"Vedoucí sepsal protokol a uznal pracovní úraz i když
>>>nebyli
>>>svědci. zaměstnanec poslal neschopenku kde nebylo
>>>uvedeno, že se jedná o pracovní úraz ale klasická
>>>nemoc." To je citace z Vašeho dotazu. Musíte se
>>>zeptat
>>vedoucího, proč sepsal protokol a tím pádem uznal
>>prac.
>>úraz. V sepsaném protokolu o prac. úr. (tiskopis)
>>jste
>>museli uvést, jak a co se mu stalo. To, jestli je na
>>neschopence uvedeno nebo není uvedeno, že se jedná o
>>PÚ, to není podstatné. Důležité je, že vy jste to
>>jako
>>PÚ zaznamenali a uznali. Nevím, jak dlouho je
>>nemocný,
>>ale tím, že jste PÚ uznali, má nárok na odškodnění,
>>tzn., že jste měli buď platit sami nebo nechat
>>vyplácet
>>přímo Kooperativu - alespoň zálohově na konci roku,
>>aby si mohl provést DP nebo požádat o RZD (takto,
>>když
>>nemá odškodnění a bude mít na něj nárok, přišel
>>zbytečně o část slevy na dani, na kterou měl nárok a
>>mohl ji
>>využít). Pokud se projeví, že vedoucí uznal něco, co
>>neměl a nebo uznal, že opravdu je to PÚ a vy
>>neodškodňujete, tak jste si sami zadělali na velký
>>problém.
>
>On taky nikdo netušil, že se tento člověk takto
>zachová, nikdy se mi nestalo, že mi někdo odmítl dodat
>papíry k pracovnímu úrazu. Každý byl nemocný jen nezbytně
>dlouhou dobu a ne rok. Je asi zřejmé, že je nedodal,
>protože žádné nemá a někdo mu jen nemoc takto
>potvrzoval, myslím si, že by měl za toto být popotahovaný hlavně
>pan doktor.
Re: co na to říkáte ostatní?
Tak mi prosím povězte, jak by jste to řešili vy, když rok někomu každý měsíc říkáte doneste papíry a píšete doporučené dopisy, že potřebujete papíry a dr Vám řekne, že vám nemůže nic sdělit, tak co jsem asi měla dělat? jsem asi uplně tupá, ale nic co víc jsem mohla dělat mě teda nenapdá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 1. 2013 11:06
Dobrý den, prosím o názor jak by jste řešili. Řeším pracovní úraz u člověka který zneužil a chtěl zneužít dávky a ještě na nás jako na firmu poslal všechny možné kontroly. Pracovník upadl v práci zrovna v okamžik kdy u toho nikdo nebyl a i když mu nic nebylo byl pak rok nemocný a tvrdí, že má i trvalé následky. Už dopředu se chvástal, že na to vydělá, ale to je vedlejší. Vedoucí sepsal protokol a uznal pracovní úraz i když nebyli svědci. zaměstnanec poslal neschopenku kde nebylo uvedeno, že se jedná o pracovní úraz ale klasická nemoc. Rok ho urguju o dodání papírů od lékaře, ale vždy na mě jen sprostě řval a nebyla s ním žádná rozumná řeč. Nyní přišla už nekolikátá kontrola kterou na nás poslal. Problém je v tom, že jsme neoposlali papíry o úrazu na kooperativu, neměla jsem tam co poslat a volala jsem mu o ně mnohkrát i doporučeným dopisem žádala.
Paní z inspektorátu mi tvrdí, že by kooperativě stačilo, že bych tam poslala jen oznámení o úrazu a že by si všechny papíry od dr sehnali sami. Přijde mi to divné, protože vždy vše posílám já a cokoliv chybí tak oni žádají nás a my zaměstnance a zase zasíláme my. Nevíme ani co zaměstnanci bylo protože jsme se to nedozvěděli od něj vůbec a jeho dr nevypal žádný papíry údajně, že prý je moc vytížen tvrdí zaměstnanec paní z inspekrorátu. S námi zaměstnanec nekomunikuje, jen posílá ty kontroly. Nevím ted co dělat, je jasné, že se jedná o zneužití dávek, nevím jak se bránit. Děkuji za rady.