Re: Vystavení faktur s ohledem na DUZP r
Ja si to nemyslím
§21 5 b) dnem odečtu z měřicího zařízení, popřípadě dnem zjištění skutečné spotřeby při dodání tepla, chladu, elektřiny, plynu, vody, odstranění odpadních vod a telekomunikační služby, při přepravě a distribuci plynu nebo při přenosu a distribuci elektřiny,
Čl. IV zákona č. 500/2012 Sb.
Přechodná ustanovení
3. Při dodání elektřiny, plynu a při poskytnutí telekomunikačních služeb, přepravy a distribuci plynu, přenosu a distribuci elektřiny plátce, který uskutečnil zdanitelné plnění se dnem uskutečnění zdanitelného plnění ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, je oprávněn stanovit spotřebu samostatně za období přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona .....
Re: Vystavení faktur s ohledem na DUZP r
nakonec jsem i já zjistila, že je to výjimka v DPH pro ty monopoly,
máte dobrou radu když to má ř. r. 2013. Ale já mám jiný problém ještě. v r. 2013 máme nainstalovanou jen dph 15 a 21 a 20 % ne.
takže jsem to vyřešila r. 2012 takto 502/321
343 20/321 a DPH máme řešeno převodním účtem 343 a přes hlav. knuhu ho převedu do r. 2013. Myslíte že je to tak OK?
jde to tak? Nevím co by mě to udělalo s DPH na účetnictvíDěkuju za radu Helča
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2013 13:32
Prosím o radu zda je to tak správně:
Jedná se o vystavenou fakturu v r. 2013 Dat.zdan.plnění 12.1.2013
vyúčtování elektř. za období od 1.12.-31.12. 2012 s 20 %
zaplacené zálohy s 20 % DPH /tady bych to viděla OK/
Nemělo by být použita dań s 21 % když je to s DUZP 01/2013 ale jedná se o vyúčtování elektřiny?
Předem moc děkuji za radu. Helča