Re: Je to v mezích zákona?
To je cca 24,42 na hodinu? Směšný, já bych to neděla. Připadá mi to celé postavené na hlavu. :-)))))
Jděte od toho a hlavně ať se to nedozví Kalousek. To by se mu určitě líbilo.
Jestli Vám to není proti mysli, můžete napsat o jakou práci se jednalo? Myslím druh práce (povolání) - jméno zaměstnavatele psát nemusíte, aby nás tady všechny třeba ještě netahal po soudech za poškození dobrého jména ...
Pokojská v nóbl hotelu, zabírá skoro celý blok. 80 pokojů, salónky, restaurace, kuželkárna, atd...
A o víkendu je tam na celý hotel jen jedna pokojská. Jinak jsou tam čtyři. Úklid pokojů probíhá od 10:00 - 13:00. Pracovní doba 3.00 - 15:00 , aspoň tohle mi bylo řečeno.
To mi asociuje jeden případ, který se tady, nemýlím-li se, před časem probíral - agenturní zaměstnávání, kdy zaměstnanci, zaměstnaní pracovní agenturou, sice pracovali za přiměřenou mzdu a na přiměřený úvazek, ale agentura je odírala tím, že jim dala ve skutečnosti jen minimum peněz (6 nebo 8 tisíc) na ruku, ačkoli na výplatnicích museli podepsat mnohem více peněz - ty šly ovšem do kapsy agentuře.
§ 79 Stanovená týdenní pracovní doba
(1) Délka stanovené týdenní pracovní doby činí nesmí překročit 40 hodin týdně.
(2) Délka stanovené týdenní pracovní doby činí nesmí překročit u zaměstnanců
a) pracujících v podzemí při těžbě uhlí, rud a nerudných surovin, v důlní výstavbě a na báňských pracovištích geologického průzkumu 37,5 hodiny týdně,
b) s třísměnným a nepřetržitým pracovním režimem 37,5 hodiny týdně,
c) s dvousměnným pracovním režimem 38,75 hodiny týdně.
(3) Zkrácení stanovené týdenní pracovní doby bez snížení mzdy pod rozsah stanovený v odstavcích 1 a 2 může obsahovat jen kolektivní smlouva nebo vnitřní předpis. Zkrácení stanovené týdenní pracovní doby podle věty první nesmí však provést zaměstnavatel uvedený v § 109 odst. 3.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2013 18:19
Dobrý den, mám dotaz na výši mzdy. Dostala jsem nabídku zaměstnání. Měsíčně odpracuji 348 hodin a nabízený plat je 8000 - 8500 Kč čistého. Je to vůbec možné?