Re: přenesená daňová povinnost - formulá
Je to přímo "Výpis z evidence pro daňové účely podle § 92a zákona o DPH (EPO2)". Ten se vyplní, elektronicky odešle na daném portále. Pokud není odeslán se zaručeným el. podpisem, musíte jej vytisknout a doručit i v papírové podobě na FÚ (je tam ale lhůta 3 nebo 5 dní- nejsem si jitá, od data odeslání elektronicky).
Díky moc, jste zlatá!!! Už to vidím. Elektronický podpis samozřejmě nemáme, když nic neděláme elektronicky - vše v papírové podobě (je toho málo). A je možné dle zákona to předat jenom písemně? Jen vytištěný a předaný na fú s přiznáním k dph?
Jaký je rozdíl mezi potvrzením podání a opisem? Tam vyjede nějaká stránka, že vše bylo odesláno - to myslíte (né kopii vyplňovaného?)
A musí se na to pc nějak nastavovat, budu to dělat doma až večer - vyplňují se tam jen údaje příslušné k tomu jednomu dokladu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2013 9:26
Dobrý den, nedávno jsem se tu radilo o přenesené daňové povinnosti - jak se to účtuje atd. A někdo mi sdělil, že musím podat elektronický formálář finančnímu úřadu.
Chci se zeptat, kde ho přesně najdu, jestli by mě mohl někdo navést. Nic nedělám elektronicky - podávám klasické papírové přiznání. Nelze tento formulář stáhnout také v papírové podobě? Chci se zeptat, do kdy se musí ten formulář vyplnit. Zdanitelné plnění proběhlo v listopadu, platba v prosinci - patří tedy do čtvrtého čtvrtletí 2012. Daňové přiznání pojedeme odevzdat 23. 1. - musím k tomu ještě dodělat tuto poslední věc. Poradí mi někdo - nebo sem hodí odkaz - hledala jsem to, ale našla jsem jen celé elektronické daňové přiznání.
Předem děkuji