Okamžitá výpověď-zam-nec prod. vl.zboží

• (neregistrovaný)

17. 1. 2013 11:43

Dobrý den, mám fast food a dnes jsem opět zjistila, že si zam-nec nakoupí vlastní housky a ty pak následně použije k prodeji hamburgrů.Poprvé když se to stalo tak jsem našla v tašce úcět z Tesca, následně se k tomu přiznala,nyní nechtěně poslala sms na můj tel. kde se dotazovala cituji"Jarus kolik tam mas celkem pro me housek?"a taky se k tomu, že to používá k prodeji přiznala, ale pouze do telefonu.Tzn. že vše ostatní co potřebuje doplnit do housky již použije z firemních potravin.1)Lze tomuto zam-ci dát okamžitou výpověď a dle jakého paragrafu?2)Případně s ním sepsat dohodu o ukončení hned od zítra?3)Pokud dám dohodu,musím vyplatit odstupné?Děkuji za odpověď.Veronika

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2013 15:15

pája

Re: okamžitá výpověď-zam-nec prod. vl.zb
      podle dotazu jste o klasiku-zam-nec okrádá zam-tele, podobně to dělají číšnííci v hospodách.
      Možnost řešení:
      -se zam-ncem osobně projednat a přesvědčit ho, aby podepsal dohodu o rozvázní PP dle § 49 a šel dopryč-ýžádné odstupné
      - písemné upozornění v tomto případě nic neřeší
      - šlo by i okam.zrušení PP dle § 55/1 b), ale zde hrozí nebezpečí, že zam-nec se může domáhat soudní cestou neplatnosti toho aktu, může i soud vyhrát a Vy budete platit atd.
      Takže radím:dohodu, bez ničeho a odchod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).