Re: Doplnění údajů na daňové doklady
>Dobrý den,
>
>kopíruji dotaz, protože také doplňuji razítkama i
>předkontacema.
>
>Kdyby tomu tak bylo, že se nesmí, je řeším tzv.
>"košilka" ???
>
>
>Na školení nám paní říkala, že na daňové doklady by se
>už nemělo vůbec nic psát...např. v případě faktur z EU
>datum, sazba, přepočet na Kč...vyšel už nějaký pokyn,
>zda je možno na doklady vůbec dopisovat naše evidenční
>číslo dokladu, zda je možno tam bouchat datumové
>razítko z pošty, zda je možno na faktury bouchat naše
>schvalovací razítko s kolonkami pro doplnění kdo shcválil,
>na jaké nákladové středisko účtovat...atd...Lektorka
>ze školení říkala, že mají stejný problém i na FÚ,
>protože všechny tyto údaje tam taky doplňují...a že máme
>sledovat zprávy z MF...tak se ptám, jestli už něco
>vyšlo...díky
my dáváme košilky k faktuře kde uvádíme kontaci číslo dokladu podpis ZO, do faktury vpisujeme číslo našeho dokladu a příchozí razítko
>
>
>
Nápodobně, na fakturu dáváme razítko s datem přijetí fa, s číslem dokladu a podpisy pověřených osob k odsouhlasení obsahu a s datem úhrady, k zaúčtování košilka s kontací a podpisy osoby odpovědné za účto a statutáru.
Neumím si oběh těchto dokladů jinak představit.
Také si neumím představit, že bych donutila některého z malých živnostníků, které dělám, aby mi nepsali na fakturu datum přijetí, příůadně nedoplnili údaje o tom, na co byl materiál či služby využity....
Takže já osobně tak pokračuji i v tomto obdobíato do té doby než mi berňák řekne, jak to kruci máme dělat.
Jojo, moje slova, také zatím pokračuji v zavedeném...
Kdo to zase vymyslel ??
Já dávám razítko došlé, pošty a číslo naší došlé faktury a doplňuji DPH pokud se jedná o RPDP, lepím košilku s účtováním a pospisy, konzultovala jsem to s naším místě příslušným FÚ a ten řekl, čím více průkaznosti tím lépe pro mě, takže mi potvrdil, že údaje, které tam píši není nic špatného a hlavně je to i poznat, že ti dopisuji barevnou tužkou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2013 11:09
Dobrý den,
kopíruji dotaz, protože také doplňuji razítkama i předkontacema.
Kdyby tomu tak bylo, že se nesmí, je řeším tzv. "košilka" ???
Na školení nám paní říkala, že na daňové doklady by se už nemělo vůbec nic psát...např. v případě faktur z EU datum, sazba, přepočet na Kč...vyšel už nějaký pokyn, zda je možno na doklady vůbec dopisovat naše evidenční číslo dokladu, zda je možno tam bouchat datumové razítko z pošty, zda je možno na faktury bouchat naše schvalovací razítko s kolonkami pro doplnění kdo shcválil, na jaké nákladové středisko účtovat...atd...Lektorka ze školení říkala, že mají stejný problém i na FÚ, protože všechny tyto údaje tam taky doplňují...a že máme sledovat zprávy z MF...tak se ptám, jestli už něco vyšlo...díky
Moc děkuji