Re: rzd úroky - prosím o diskuzi mzdovky
není to Vaší povinností, je povinností zaměstnance sdělit Vám všechny skutečnosti, příp. změny uvést v Prohlášení.Domnívám se, že by měl nárok jen do doby vlastnictví, tzn § 15, odst 3,4.
Pokud jste ale toto zjistila, přesto on trvá na uplatnění, pak ho odkažte, ať si sám udělá Daňové přiznání. Tady bude muset vše doložit včetně listu vlastnictví.l
není to Vaší povinností, je povinností zaměstnance sdělit Vám všechny skutečnosti, příp. změny uvést v Prohlášení.Domnívám se, že by měl nárok jen do doby vlastnictví, tzn § 15, odst 3,4.
Pokud jste ale toto zjistila, přesto on trvá na uplatnění, pak ho odkažte, ať si sám udělá Daňové přiznání. Tady bude muset vše doložit včetně listu vlastnictví.l
v
>>minulých letech uplatňoval úroky z úvěru (doložil
>>výpis
>>z LV, smlouvu o úvěru a potvrzení), takže v minulosti
>>vše OK. Teď opět přinesl potvrzení o zaplacených
>>úrocích a chce opět uplatnit v RZD. Při nahlídnutí do
>>katastru jsem zjistila, že nemovitost není již jeho,
>>přepsal ji na manželku, se kt. se rozvedl v průběhu
>>roku.
>>Oznámila jsem, že uplatnit úroky v rzd již nelze, on
>>ale
>>trvá na svém, že uplatnit chce a ať mu to provedu.
>>Jen
>>mě zajímá, jestli je povinností mzdové účetní
>>každoročně kontrolovat nahlížením do katastru, zda
>>nemovitost
>>ke konci roku zaměstnanec vlastnil nebo ne, anebo
>>mojí
>>povinností je jen při prvotním uplatnění úroků v rzd
>>si od zaměstnance vyžádat výpis z LV, smlouvu +
>>potvrzení z banky, a při dalším uplatňování již vyžadovat jen potvrzení banky?
>není to Vaší povinností, je povinností zaměstnance
>sdělit Vám všechny skutečnosti, příp. změny uvést v
>Prohlášení.Domnívám se, že by měl nárok jen do doby
>vlastnictví, tzn § 15, odst 3,4.
>Pokud jste ale toto zjistila, přesto on trvá na
>uplatnění, pak ho odkažte, ať si sám udělá Daňové přiznání.
>Tady bude muset vše doložit včetně listu vlastnictví
Díky za reakci, nemyslím si, že by měl nárok jen do doby vlastnictví (přepis domu provedl v létě), protože v § 15 odst.4 se píše: že ZD může být snížen pouze ve zdaňovacím období, po jehož celou dobu předmět vlastnil (tzn. že po celý rok musí nemovitost vlastnit)..aspoň tomu tak rozumím. Samozřejmě mu rzd odmítnu provést, šlo mi jen o to, kdybych to náhodně nezjistila (normálně jsem si to totiž při dalším uplatnění úroků nezjišťovala, ale asi začnu) a úroky mu uplatnila a případná kontrola na to přišla...zda by to byla moje chyba...A všichni dobře víme, jak se zaměstnanci staví k rzd...přinesou jen potvrzení a co je psáno v žádosti o rzd je nezajímá, jen jim člověk ukazuje políčka, kam se podepsat a kde co vyplnit...vše pak odkývají, natož hlásit nějaké změny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2013 14:52
Ráda bych chtěla poradit...mám zaměstnance, už si v minulých letech uplatňoval úroky z úvěru (doložil výpis z LV, smlouvu o úvěru a potvrzení), takže v minulosti vše OK. Teď opět přinesl potvrzení o zaplacených úrocích a chce opět uplatnit v RZD. Při nahlídnutí do katastru jsem zjistila, že nemovitost není již jeho, přepsal ji na manželku, se kt. se rozvedl v průběhu roku. Oznámila jsem, že uplatnit úroky v rzd již nelze, on ale trvá na svém, že uplatnit chce a ať mu to provedu. Jen mě zajímá, jestli je povinností mzdové účetní každoročně kontrolovat nahlížením do katastru, zda nemovitost ke konci roku zaměstnanec vlastnil nebo ne, anebo mojí povinností je jen při prvotním uplatnění úroků v rzd si od zaměstnance vyžádat výpis z LV, smlouvu + potvrzení z banky, jak to píší ve všech příručkách a při dalším uplatňování již vyžadovat jen potvrzení banky? Díky