Daň z nemovitosti spoluvl. - vlastník

• (neregistrovaný)

21. 1. 2013 12:55

V minulých letech jsem byla spoluvlastník rodinného domu a podala jsem daňové přiznání jako zástupce vlastníků a platila celou daň. V roce 2012 jsem se stala 100 % vlastníkem, musím podávat znovu daňové přiznání nebo ne?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 1. 2013 13:03

bard2 (neregistrovaný)

Re: daň z nemovitosti spoluvl. - vlastní
      Daňové přiznání se nepodává, pokud ho poplatník podal či mu byla daň vyměřena z moci úřední v některém z předchozích zdaňovacích
      období a nedošlo ke změně okolností rozhodných pro vyměření daně. V takovém případě se vyměří daň k 31. lednu běžného
      zdaňovacího období ve výši poslední známé daně.
      Dojde-li však ve srovnání s předchozím zdaňovacím obdobím ke změně okolností rozhodných pro vyměření daně, včetně
      změny v osobě poplatníka (tj. zejména ke změně výměry nebo ceny nemovitosti, změně druhu pozemku, změně v užívání
      stavby nebo k nástavbě o další nadzemní podlaží či zvýšení půdorysu stavby přistavěním), je poplatník povinen daň přiznat
      2
      do 31. ledna zdaňovacího období. V těchto případech lze daň přiznat rovnocenně buď podáním řádného daňového přiznání, nebo
      podáním dílčího daňového přiznání. V dílčím daňovém přiznání poplatník uvede jen nastalé změny a výpočet celkové výše daně
      se zahrnutím těchto změn. Při výpočtu celkové výše daně zohledněte též změnu výše daně z důvodu případné změny průměrné
      ceny zemědělské půdy, změny koefi cientů obce a místního koefi cientu nebo skončení osvobození u stávajících nemovitostí, které
      na listech podávaného dílčího daňového přiznání nevykazujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).