Re: daň z nemovitosti spoluvl. - vlastní
Daňové přiznání se nepodává, pokud ho poplatník podal či mu byla daň vyměřena z moci úřední v některém z předchozích zdaňovacích
období a nedošlo ke změně okolností rozhodných pro vyměření daně. V takovém případě se vyměří daň k 31. lednu běžného
zdaňovacího období ve výši poslední známé daně.
Dojde-li však ve srovnání s předchozím zdaňovacím obdobím ke změně okolností rozhodných pro vyměření daně, včetně
změny v osobě poplatníka (tj. zejména ke změně výměry nebo ceny nemovitosti, změně druhu pozemku, změně v užívání
stavby nebo k nástavbě o další nadzemní podlaží či zvýšení půdorysu stavby přistavěním), je poplatník povinen daň přiznat
2
do 31. ledna zdaňovacího období. V těchto případech lze daň přiznat rovnocenně buď podáním řádného daňového přiznání, nebo
podáním dílčího daňového přiznání. V dílčím daňovém přiznání poplatník uvede jen nastalé změny a výpočet celkové výše daně
se zahrnutím těchto změn. Při výpočtu celkové výše daně zohledněte též změnu výše daně z důvodu případné změny průměrné
ceny zemědělské půdy, změny koefi cientů obce a místního koefi cientu nebo skončení osvobození u stávajících nemovitostí, které
na listech podávaného dílčího daňového přiznání nevykazujete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 1. 2013 12:55
V minulých letech jsem byla spoluvlastník rodinného domu a podala jsem daňové přiznání jako zástupce vlastníků a platila celou daň. V roce 2012 jsem se stala 100 % vlastníkem, musím podávat znovu daňové přiznání nebo ne?