Re: Daň z příjmu 2012 - DPP a pronájem
Jedná se o pronájem polností, na kterých už léta hospodaří zdejší zemědelské družstvo. Každý rok mi jednorázově vyplácí pronájem, jehož výše se mění dle výnosů družstva. Takže jedná se vždy o částku jednorázovou na konci daného roku, platba se ale opakuje každý rok. Děkuji, Monika.
Re: Daň z příjmu 2012 - DPP a pronájem
Tak to musíte podat DP, přestože k placení nakonec vyjde nulová daň. Od zam-tele si vyžádejte potvrzení o příjmech, to opíšete do § 6, pronájem dáte do § 9 , pak už podle návodu sčítáte a odčítáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 1. 2013 10:20
Dobrý den,
od 1.května 2012 pobírám rodičovský příspěvěk na druhé dítě. Předtím jsem byla vedena jen jako osoba pečující o dítě do 7 let (bez jakýchkoliv příspěvků) a jen jsem si přivydělávala u jednoho zaměstnavatele na DPP, celkem od ledna do března to bylo 3*3000=9000Kč (měla jsem u něho podepsané "růžové prohlášení"). Na konci roku 2012 mi byla vyplacena částka za pronájem pozemku 7500Kč. Mám zaměstnaného manžela, ten si na mě uplatňuje odpočet na dani za vyživovanou manželku a slevy na dani za obě děti uplatňuje též on.
Nevím, zda mám či nemám podávat daňové přiznání a případně na jaký formulář. Budu nějakou daň platit? Děkuji za odpověď, Monika.