Re: Daň z příjmu 2012 - DPP a pronájem
Jedná se o pronájem polností, na kterých už léta hospodaří zdejší zemědelské družstvo. Každý rok mi jednorázově vyplácí pronájem, jehož výše se mění dle výnosů družstva. Takže jedná se vždy o částku jednorázovou na konci daného roku, platba se ale opakuje každý rok. Děkuji, Monika.
Re: Daň z příjmu 2012 - DPP a pronájem
Tak to musíte podat DP, přestože k placení nakonec vyjde nulová daň. Od zam-tele si vyžádejte potvrzení o příjmech, to opíšete do § 6, pronájem dáte do § 9 , pak už podle návodu sčítáte a odčítáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
24. 1. 2013 10:20
Dobrý den,
od 1.května 2012 pobírám rodičovský příspěvěk na druhé dítě. Předtím jsem byla vedena jen jako osoba pečující o dítě do 7 let (bez jakýchkoliv příspěvků) a jen jsem si přivydělávala u jednoho zaměstnavatele na DPP, celkem od ledna do března to bylo 3*3000=9000Kč (měla jsem u něho podepsané "růžové prohlášení"). Na konci roku 2012 mi byla vyplacena částka za pronájem pozemku 7500Kč. Mám zaměstnaného manžela, ten si na mě uplatňuje odpočet na dani za vyživovanou manželku a slevy na dani za obě děti uplatňuje též on.
Nevím, zda mám či nemám podávat daňové přiznání a případně na jaký formulář. Budu nějakou daň platit? Děkuji za odpověď, Monika.