Hrubá mzda a průměrný měs. výdělek

• (neregistrovaný)

24. 1. 2013 15:59

Ještě mám dotaz,jak se dopracuji k hrubému výdělku pro výpočet
    PHV,popř. PMV.Co vše se odpočítává.Na výplatním pásku mám i peníze za #topiče#,topím v domě který spravuje zaměstnavatel,takže je vše na jednom výpl.lístku,dále příplatek za hotovost,náhrada za dov.,odměna dle KS,referentské vozidlo,aj.
    Náhrady se do hr.výdělku nepočítají,ať počítám jak počítám stále mi nevychází.V kolonce pr.dov. je částka-tato částka by měla být
    PHVýdělkem? Profíci jsou profíci ..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2013 20:22

Líba (neregistrovaný)

Re: Hrubá mzda a průměrný měs. výdělek
      Koukám, že je to složitější.
      "Topič" může být jenom příplatek, který dostáváte, ale taky to může být dohoda. DPP nebo DPČ se daní dohromady se mzdou z pracovního poměru a některé programy to dávají na stejnou výplatní pásku. Pokud je to dohoda, do průměru to nepatří.
      Náhrada za pohotovost do průměru nepatří.
      Náhrada za dovolenou, svátek nebo lékaře také ne.
      U měsíční mzdy se svátek počítá dvěma způsoby, pokud je placený náhradou, nepočítá se, jestli se mzda nekrátí, počítá se mzda i hodiny.
      Odměna může být měsíční, čtvrtletní nebo roční.
      Je-li na delší období než čtvrtletí, rozpočítává se na přiměřené období, takže nespadne celá do průměru najednou.
      Odměna může být třeba za životní jubileum, to do průměru nejde.
      Referentské vozidlo může být příplatek za řízení služebního vozidla, ale možná tak u vás máte pojmenované danění služebního vozidla používaného pro soukromé účely.

Kolonka "pr.dov." bude asi průměr na dovolenou, tj. průměr spočítaný z předešlého čtvrtletí, kerý se v následujícím čtvrtletí používá pro náhrady a příplatky.

Nevím, jestli to zvládnete překontrolovat bez konzultace s účetní.

• 24. 1. 2013 20:23

Líba (neregistrovaný)

Ještě chci doplnit, že měsíční průměr na odstupné se počítá:
      hodinový průměr x týdenní úvazek x 4,348

• 24. 1. 2013 22:46

Vitezslav (neregistrovaný)

Jak povídám,každý máme svoje,takže přenechávám profíkům,ale
      i tak moc díky za příspěvek

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).