Re: Daň z nemovitosti - prosím pomozte
Nebojte, FÚ se podívá do katastru a tam zjistí, co vlastníte za nemovitosti. Teď ty nové nemovitosti vlastní pouze přítel? Tak pak je poplatníkem on...
Jinak si myslím, že když u Vás došlo ke změně (právě třeba prodej baráku), tak byste měla podat přiznání také.
Re: Daň z nemovitosti - prosím pomozte
Ok... nejsem si tím úplně jistý, ale nebylo by správný, aby každý podal zvlášť daňové přiznání?
U Vás tam pak bude vidět, že nějaké nemovitosti ubyly, u přítele tam bude navíc ta garáž...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
25. 1. 2013 7:50
Prosím o pomoc: prodala jsem svůj dům s pozemkem a s přítelem dohromady jsme koupili dům nový. Je to sice rodinný dům, ale se založeným SVJ, takže vlastně máme bytovou jednotku s pozemkem. Dále přítel vlastní v jiné obci garáž, již delší dobu.
Vůbec si nevím rady se sestavením daňového přiznání. Podala bych dílčí přiznání za nás za oba dohromady, ale jak se FÚ dozví, že jsem svůj dům prodala? A jak bude vědět, že přiznávám novou daň z poloviny nových nemovitostí, když daňové přiznání bude jedno na přítelovo jméno?
Pokud byste mi mohl někdo poradit podrobnění, uvádím i svůj e-mail: olga.lesakova@seznam.cz
Děkuji moc