Re: Daň z nemovitosti - prosím pomozte
Nebojte, FÚ se podívá do katastru a tam zjistí, co vlastníte za nemovitosti. Teď ty nové nemovitosti vlastní pouze přítel? Tak pak je poplatníkem on...
Jinak si myslím, že když u Vás došlo ke změně (právě třeba prodej baráku), tak byste měla podat přiznání také.
Re: Daň z nemovitosti - prosím pomozte
Ok... nejsem si tím úplně jistý, ale nebylo by správný, aby každý podal zvlášť daňové přiznání?
U Vás tam pak bude vidět, že nějaké nemovitosti ubyly, u přítele tam bude navíc ta garáž...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 1. 2013 7:50
Prosím o pomoc: prodala jsem svůj dům s pozemkem a s přítelem dohromady jsme koupili dům nový. Je to sice rodinný dům, ale se založeným SVJ, takže vlastně máme bytovou jednotku s pozemkem. Dále přítel vlastní v jiné obci garáž, již delší dobu.
Vůbec si nevím rady se sestavením daňového přiznání. Podala bych dílčí přiznání za nás za oba dohromady, ale jak se FÚ dozví, že jsem svůj dům prodala? A jak bude vědět, že přiznávám novou daň z poloviny nových nemovitostí, když daňové přiznání bude jedno na přítelovo jméno?
Pokud byste mi mohl někdo poradit podrobnění, uvádím i svůj e-mail: olga.lesakova@seznam.cz
Děkuji moc