Re: faktura 8/2012 RPDP - prosím
>Dorý den, prosím poraďte, v 8/2012 jsem vystavovala
>fakturu v RPDP.
>Poslala jsem odsouhlasení pohledávek k 31.12.2012 a
>druhá strana se mi ozvala, že fakturu si do účetnictví
>nedali a našeho pracovníka, který má zakázku na starost
>informovali ho o této skutečnosti a on mi to neřekl.
>prosím co s tím teď, zrušit a udělat dodatečné DPH a
>souhrné hlášení za 08/12? jaký datum vystavení ODD a
>jaké DUZP. děkuji
Re: faktura 8/2012 RPDP - prosím
1) Zjistit u vašeho pracovníka, jestli zakázka byla z vaší strany provedena, provedena jen z části nebo vůbec. Že si tuto FV váš odběratel nedal do uct, není ještě důvod k tomu, že zakázka nebyla zhotovena a vy za ni nemáte dostat zaplaceno.
2) Pokud opravdu zakázka nebyla provedena, chtějte k tomu písemné podklady, které toto potvrzují a pak bude záležet na tom, jestli budete ODD vystavovat dle §42 nebo §43 ZDPH:
- dle §42 máte na zakázku smlouvu nebo objednávku a zakázka byla zrušena nebo se uskutečnila jen z části : pak ODD, DPH 20% a DPH si budete nárokovat zpět až druhá strana obdrží ODD.
- dle §43 FV byla vystavena omylem nebo nesprávně, pak v 8/2012 vystavíte ODD s 20% DPH, dodatečné přiznání, DUZP v 8/2012 a nový Výpis z evidence za 8/2012.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 1. 2013 12:16
Dorý den, prosím poraďte, v 8/2012 jsem vystavovala fakturu v RPDP.
Poslala jsem odsouhlasení pohledávek k 31.12.2012 a druhá strana se mi ozvala, že fakturu si do účetnictví nedali a našeho pracovníka, který má zakázku na starost informovali ho o této skutečnosti a on mi to neřekl. prosím co s tím teď, zrušit a udělat dodatečné DPH a souhrné hlášení za 08/12? jaký datum vystavení ODD a jaké DUZP. děkuji