Re: Software jako služba odkudkoliv ?
>Dobrý den, pročítal jsem zdejší diskusi a potřeboval
>bych vysvětlit toto:
>Jakožto osoba registrovaná k DPH v tuzemsku kupuji
>software elektronickou cestou ze dvou zdrojů:
>
>a) buď jde o firmy s přesnou a ve VIES dohledatelnou
>registrací v EU v konkrétní členské zemi EU
>
>b) nebo například z USA od velkých firem jako třeba
>PLIMUS apod., které deklarují v dokumentu registraci v
>EU. Mají VAT číslo EUxxxxxxx (ale to najít a ověřit
>nejde) ...museli by uvést konkrétní kód země, napsat EU nestačí, takže je berte jako dodavatele ze 3. země
>
>A dotaz : mám to samovyměření zapisovat VŽDY do
>přiznání na řádky 12 (§108) a 43, tudíž nerozlišovat, že
>občas je to služba z EU a občas ze třetí země ? z EU do ř. 5 a 43 a ze 3. země ř. 12 a 43
>
>Protože předpokládám, že když ve VIES databázi
>nedohledám VAT dodavatele, že to musím dát na řádek 12 ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
25. 1. 2013 12:49
Dobrý den, pročítal jsem zdejší diskusi a potřeboval bych vysvětlit toto:
Jakožto osoba registrovaná k DPH v tuzemsku kupuji software elektronickou cestou ze dvou zdrojů:
a) buď jde o firmy s přesnou a ve VIES dohledatelnou registrací v EU v konkrétní členské zemi EU
b) nebo například z USA od velkých firem jako třeba PLIMUS apod., které deklarují v dokumentu registraci v EU. Mají VAT číslo EUxxxxxxx (ale to najít a ověřit nejde) ...
A dotaz : mám to samovyměření zapisovat VŽDY do přiznání na řádky 12 (§108) a 43, tudíž nerozlišovat, že občas je to služba z EU a občas ze třetí země ?
Protože předpokládám, že když ve VIES databázi nedohledám VAT dodavatele, že to musím dát na řádek 12 ...