Re: rozbité zboží - prosím spěchá
Pardon, napsala jsem to špatně. škodu způsobil zaměstnanec firmy, které budeme dávat k náhradě.
a nevíte odkazy na nějaké zákony, kde by se to dalo nastudovat? Já včera koukala celý den, ale moudrá z toho nejsem. Řekla bych, že by to mělo být vystavené bez daně a zároveň u druhé strany jako daňově neuznané, ale jistá si tím nejsem :-(Je to i nějak omezené částkou?
přemýšlela jsem nad tím, mělo by tam být náhrada škoy, protože jim nebudete fakturovat marži, ale musíte vrátit dph a oni to budou mí daňově uznatelné, když to dají k úhradě zaměstnanci do to rozbil. částku do fatkury dáte takovou za jakou jste to nakoupil - základ daně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
25. 1. 2013 13:42
Dobrý den,
jak správně vystavit doklad na rozbité zboží? A co DPH? Mohu vystavit tuho fakturu s DPH? A co druhá strana? Je to pro ní náklad daňově uznaný a může si uplatnit DPH? Já myslím, že bych měla vystavit doklad bez DPH a zároveň pro druhou stranu by to měl být náklad daňově neuznaný (v případě, že nemají pojistku). Moc děkuji.