Re: Daň silniční
§7 ZoSD odst.2 - daňová povinnost zaniká v kal.měsíci v němž pominuly rozhodné skutečnosti uvedené v §2 osdt.1. Dojde-li však v průběhu zdaň.období ke změně v osobě poplatníka, zaniká daň..povinnost původnímu poplatníkovi uplynutím kal.měsíce , který předchází před kal.měsícem vzniku povinnosti novému poplatníkovi.
Já to chápu tak, že když prodám soukromé os. která nemá povinnost platit sil.daň,nebo do bazaru - tak za červenec už platit nebudu. když prodám jiné firmě nebo tomu kdo má povinnost sil.daně - tak platím za červenec já a on od srpna.
Re: Daň silniční
tak podle mne už bych za červenec neplatila, protože jste už auto nepoužívali pro svou činnost viz §2 odst.1 - předmět daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
25. 1. 2013 14:54
Prosím o info.2.7.2012 jsme prodali nákladní auto.Musím za tento měsíc ještě zaplatit silniční daň?