Inventarizace pohledávek a závazků

• (neregistrovaný)

26. 1. 2013 0:53

dobrý večer, prosím o radu. K 31.12. se dělá inventarizace pohledávek a závazku a já nevím, jestli mám posílat inventarizaci i pohledávek tak závazku nebo jedno z toho a pak jestli to můžu posílat v podobě emailu. Poslední věc, která mě zajímá, když to odběrateli pošlu on není povinnen mi to vrátit, že s našima pohledávkama souhlasí, jestliže to nebodržím do 14dnů, pak se má za to, že je to v pořádku. Protože co když se stane, že to ta druhá strana neodrží nebo se to někde ve firmě zatoulá? děkuji za názor a rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2013 6:10

EvaCe

Re: inventarizace pohledávek a závazků
      Inventarizaci pohledávek posílám poštou doporučeně nebo mailem -podle toho jakou máme s obchodním partnerem komunikaci
      na inventarizaci je poznámka, že když ji nevrátí do 14 dnů, bere se to jako že s tím souhlasí
      že se to jim někde ve firmě zatoulá není vaše starost, pokud pošlete doporučeně, máte jistotu, že to ta firma obdrží, jinak se vám to vrátí poštou zpět jako nedoručitelné
      a ohledně inventarizace závazků - čekám až oni pošlou "své pohledávky" k odsouhlasení a to si založím
      inventarizaci závazků neposílám - auditoři to zatím nevyžadovali

• 26. 1. 2013 13:34

xxxx (neregistrovaný)

Re: inventarizace pohledávek a závazků
      děkuji za odpověd, jednalo se mi jen o "podvojné" účetnictví

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).