Dobrovolný plátce dph

• (neregistrovaný)

26. 1. 2013 12:57

Dobrý den mohu se stát dobrovolným plátcem DPH? co proto mám udělat.Jedná se mi o to,že k 31.12.2012 jsem obrat 1 milionu korun překročila,tudíž bych se stala plátce tak nebo tak,ale až od února 2013. Mohu se zaregistrovat (byť už je pozdě) a stát se dobrovolným plátcem od 1.1.2013
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2013 17:41

Jindra1 (neregistrovaný)

Re: dobrovolný plátce dph
      Ze zákona se stáváte plátcem od 1.3., dobrovolným plátcem se můžete stát i dříve, ale nejpozději v den, kdy se dostavíte na Fú - např. od pondělí 28.1. Zpětně to nejde. (A budete měsíčním plátcem).

• 26. 1. 2013 17:57

Blanka 35 (neregistrovaný)

jestliže se přihlásím dobrovolně stávám se měsíčním plátcem? Znamená to,že když jsem překročila obrat v prosinci platí pro mě zákon o DPH z roku 2012
      Plátcem se přitom stáváme od začátku druhého (do konce roku 2012 od začátku třetího) Takže každý kdo se stane plátcem DPH bude povinně měsíční plátce?

• 26. 1. 2013 18:29

Jindra1 (neregistrovaný)

překročili jsme obrat v listopadu, v prosinci jsme nestihli se přihlásit, máme smůlu, jsme plátcem - měsíčním od února. Nic jiného nám nedovolili.

• 26. 1. 2013 23:09

PetraFO (neregistrovaný)

nic jiného Vám ani dovolit nemohli, od letoška je zdaňovacím období měsíční, takže tento a příští rok budete měsíčními plátci

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).