Re: nákup drob. majetku před začátkem po
No jsem vůl a teď mi ty papíry nechce vystavit. Myslela jsem si, jestli to nejde nějak udělat jako odhadem, jako cena obviklá, jako vklad do podnikání. Nebo to musí být potvrzené od nějakého znalce? Takhle nějak by to nešlo? Psalo by se to pak do kolonky E úpravy podle §5,§23 zákona Daně z příjmu jako položky snižující HV? Můžete prosím poradit?
Re: nákup drob. majetku před začátkem po
A pokud bych sehnala nějaký faktury v této hodnotě a bylo by to s datem před otevřením živnosti, tak to zapisuji do přiznání do ty kolonky E - úpravy a pak se to zapíše do řádku 106 a pak o to vyjde nižší řádek 113 základ daně? Takhle by to šlo? Děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 1. 2013 10:16
Dobrý den, prosím Vás, mohl by mi někdo poradit? Začala jsem podnikat od 1.5.2012 v obchodě. Ještě než jsem založila živnost jsem bezpapírově koupila regály, pult od předchozí majitelky obchodu za 15 tis. Kč. Jde toto nějak nyní uplatnit jako výdaj při podnikání? Děkuji za jakékoliv rady.