Re: Daň z nem.digitalizací ukrojen pozem
řekla bych, že FU Vám pokutu nedá, poněvadž platíte daň za
pozemek, který není ve Vašem majetku.
Nyní když víte, že po digitalizaci není pozemek ve vašem vlastnictív,
mělo by být narovnáno kupní smlouvou se současným majitelem
a vypodáte nové přiznání k dani z nemovitosti a rovněž tak učiní
současný nový majitel pozemku, jinými slovy - vybudete platit ze méně m2 a nový majitel za více m2.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 1. 2013 20:06
Nevím si rady od r.91 mám nemovitosti a pozemky, kdysi jsem dal na vše přiznání a dodnes mi chodí složenky na platbu. Po celé roky žádná změna. Úplně náhodou jsem měl spor s Měú že mi provedli stavbu na mém pozemku a oni se ohradili tím, že se jedná o jejich pozemek. Proto jsem pátral na katastru a tam mi bylo řečeno, že před několika lety byla digitalizace map a je možné že došlo k nějakým změnám. To jsem si ale měl pohlídat a pozemek mi prostě nepatří. Teď si neví rady. Mám jít na KN nechat si vytisknout nově výpiz z KN na všechen svůj maj. a překontrolovat to s evidencí na FÚ, nebo to mám nechat a v budoucnu to narovnat ( budu převádět maj.na syna dar.smlouvou)? Co když mi dá FÚ pokutu?