Re: zálohy OSVČ vedl. činost od února
Jestli jste nedosáhla těch "cca 60 tis", tak jen nahlásíte změnu z hlavní na vedlejší činnost a nebudete platit zálohy. A nemusíte platnit ani na ZP. (taky musíte nahlásit změnu z hlavní na vedlejší)
Po podání přehledů za 2013 případně doplatíte jednou částkou.
Také přecházím (od ledna) ze SVČ hlavní na vedlejší. Na ZP stačí nahlásit změnu a zálohy se neplatí, ale na sociálku jsem volala a paní mi řekla, že až do podání přehledu mám platit zálohy Kč 1.030,- a pak podle toho, co vyjde v přehledu. Asi si tam raději zavolejte, ať pak neplatíte nějaké penále.
Děkuji Vám moc, asi tedy raději zavolám, ale snad nic chtít nebudou :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
28. 1. 2013 8:27
Moc prosím o radu: loni jsem byla OSVČ –hlavní činnost, letos 2013 budu OSVČ na hlavní činnost pouze v lednu a od února budu zaměstnána a podnikání jen na vedlejší činnost. Chtěla jsem se zeptat, jak je to se zálohama na SC a ZP, je mi jasní, že za leden 2013 zaplatím standardní zálohy, ale nevím teď jak od února, když už za mě bude platit zaměstnavatel? Loni jsem měla z podnikání malý příjem, nedosáhla jsem hranice nějakých těch cca 60000,- Znamená to, že jako OSVČ vedl. Nebudu muset platit zálohy vůbec?