Re: zálohy OSVČ vedl. činost od února
Jestli jste nedosáhla těch "cca 60 tis", tak jen nahlásíte změnu z hlavní na vedlejší činnost a nebudete platit zálohy. A nemusíte platnit ani na ZP. (taky musíte nahlásit změnu z hlavní na vedlejší)
Po podání přehledů za 2013 případně doplatíte jednou částkou.
Také přecházím (od ledna) ze SVČ hlavní na vedlejší. Na ZP stačí nahlásit změnu a zálohy se neplatí, ale na sociálku jsem volala a paní mi řekla, že až do podání přehledu mám platit zálohy Kč 1.030,- a pak podle toho, co vyjde v přehledu. Asi si tam raději zavolejte, ať pak neplatíte nějaké penále.
Děkuji Vám moc, asi tedy raději zavolám, ale snad nic chtít nebudou :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2013 8:27
Moc prosím o radu: loni jsem byla OSVČ –hlavní činnost, letos 2013 budu OSVČ na hlavní činnost pouze v lednu a od února budu zaměstnána a podnikání jen na vedlejší činnost. Chtěla jsem se zeptat, jak je to se zálohama na SC a ZP, je mi jasní, že za leden 2013 zaplatím standardní zálohy, ale nevím teď jak od února, když už za mě bude platit zaměstnavatel? Loni jsem měla z podnikání malý příjem, nedosáhla jsem hranice nějakých těch cca 60000,- Znamená to, že jako OSVČ vedl. Nebudu muset platit zálohy vůbec?