Zálohy OSVČ vedl. činost od února

• (neregistrovaný)

28. 1. 2013 8:27

Moc prosím o radu: loni jsem byla OSVČ –hlavní činnost, letos 2013 budu OSVČ na hlavní činnost pouze v lednu a od února budu zaměstnána a podnikání jen na vedlejší činnost. Chtěla jsem se zeptat, jak je to se zálohama na SC a ZP, je mi jasní, že za leden 2013 zaplatím standardní zálohy, ale nevím teď jak od února, když už za mě bude platit zaměstnavatel? Loni jsem měla z podnikání malý příjem, nedosáhla jsem hranice nějakých těch cca 60000,- Znamená to, že jako OSVČ vedl. Nebudu muset platit zálohy vůbec?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2013 9:40

Maxx (neregistrovaný)

Re: zálohy OSVČ vedl. činost od února
      Jestli jste nedosáhla těch "cca 60 tis", tak jen nahlásíte změnu z hlavní na vedlejší činnost a nebudete platit zálohy. A nemusíte platnit ani na ZP. (taky musíte nahlásit změnu z hlavní na vedlejší)
      Po podání přehledů za 2013 případně doplatíte jednou částkou.

• 28. 1. 2013 9:53

L. (neregistrovaný)

Také přecházím (od ledna) ze SVČ hlavní na vedlejší. Na ZP stačí nahlásit změnu a zálohy se neplatí, ale na sociálku jsem volala a paní mi řekla, že až do podání přehledu mám platit zálohy Kč 1.030,- a pak podle toho, co vyjde v přehledu. Asi si tam raději zavolejte, ať pak neplatíte nějaké penále.

• 28. 1. 2013 10:10

Sandra (neregistrovaný)

Děkuji Vám moc, asi tedy raději zavolám, ale snad nic chtít nebudou :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).