Re: Oznámení o změně registračních údajů
Stačí přečíst informacï
"Pokud stávající plátci DPH do konce února neučiní výše uvedené oznámení, má se ze zákona za to, že plátce určil ke zveřejnění všechny své účty, které správce daně u toho plátce eviduje v rámci registrační povinnosti. ...."
To je sice pravda, ale také se tam píše "Stávající plátce DPH je povinen splnit výše uvedenou povinnost, tj. provést oznámení ve lhůtě do 28. 2. 2013 prostřednictvím formuláře „Oznámení o změně registračních údajů / Žádost o zrušení registrace“ č. 25 5111 MFin 5111 - vzor č. 1.".
Ono to sdělení má vůbex takový nějaký výhružný tón, ale to je zřejmě nějaké nové PR MFČR.
Navrhuji všem subjektům, aby poslayi žádost 28/2/2012.
Ať si tam taky trochu užijou.
Vřele doporučuji, neboť zatím nelze toto poslat elektronicky- tedy musíme vytisknout 5 stránek tiskopisu, vyplnit hlavičku a kolonku pro účet- jen 2 se tam vejdou a buď dodáme poštou, osobně... nebo oskenujeme a pošleme mailem, DS... tomu říkám pokrok, mám plno klientů s hafem účtů, kterým jsem slíbila, že to nebude problém zařídit, a vidím, že jsem to neměla dělat!
Já jsem si říkal, co to je za blbost, určitě jsem už registraci přes EPO dělal, a vida:
http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpr_info/aktualita.faces;jsessionid=329328DE14EFDBCD803A8849F6656C0C.ajp13sqli2v?zaznam=36
Je to vůbec normální ???
Jo, užijou - ale až po dovolených!
Žádný stres, klídek i tabáček.
Pozn. minulé pondělí jsem požil a šel podat
dílčí podání DM a dnes jsem se telef. informoval
co a jak a s paní jsme se zasmál a upřesnili termíny
kdy si mohu zavolat jestli tam není chyba.
Navrhoval jsem termín až sleze sníh, paní že je to brzo
tak rychle jim to z podatelny nepředají a mají toho štůs
k zapisování ake kontrole. Druný termín - až mi slezou vlasy
je prý zase hodně dlouhý a tak nezbývá než po 31.3.skočit do hospody a až mi slezou nehty tak se zeptat jestli stihnou do konce května poslat složenku. O placení zatím nebyla řeč.
Mají chování řeznického psa- dnes mi poslali SMS, že jedna moje firma nezaplatila správní poplatek k žádosti o posečkání a když jsem jim chtěla volat, že jsme ho zaplatili už v pátek, tak NIKDO celý den nezvedl telefon, ani ústředna ani dotyčný správce- možná spí zimním spánkem- fuj !
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2013 9:28
Dobrý den, prosím Vás jsem úplně mimo,... z jakého dokladu FÚ ví můj účet, z kterého platím např. DPH? Na DP ani na tiskopisu DPH tento údaj není ...abych tak něco prošvihla!!